eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Spigelia anthelmia


Face parte din familia Loganiaceae.
Administrarea de doze ponderabile provoaca astenie cu cresterea reflectitatii si spasme convulsive, nevralgii de trigemen sau ale nerlor toracici, tulburari cardiace, inflamatii oculare, modificari ale secretiilor intestinale in sensul avantajarii parazitilor intestinali.


Tinctura-mama se prepara din ta intreaga uscata.

Tipul de Spigelia este un simpaticotonic si (sau) un hipertiroidian anemic, palid, incercanat, slabit, iriil, dormind putin sau rau, anxios, cu teama de obiecte ascutite (ca tipul Arnica), deprimat pentru starea sa de sanatate, cu dificultati intelectuale, cum ar fi

slabirea memoriei, agitat, cu vertij matinal sau palpitatii. Cei apartinind acestui tip sint foarte sensibili la atingere, la socuri fizice, la schimbarea vremii si la furtuni. Adultul, pentru refacere, doreste bauturi alcoolice, dar are aversiune pentru cafea.

In nevralgiile de trigemen sting, nevralgiile dentare (mai ales la nivelul ramurii stingi a maxilarului inferior), nevralgii ciliare, ce-falee nevralgica unilaterala (de regula

stinga), nevralgii toracice, cardiace, reumatismale, se utilizeaza dilutii centezimale de la a 4-a la a 7-a. Caracterele durerii care cedeaza la Spigelia sint urmatoarele : dureri nevralgice, paroxistice, eventual arzatoare (ca provocate de ace inrosite), lateralitate predominanta stinga, tendinta la iradiere, agravare la atingere, zgomot, timp furtunos, frig umed si imediat dupa ingestia de alimente si ameliorare in imobilitate, la caldura (exceptind nevralgiile cercale de umar) si in timpul mesei. Nevralgia de trigemen se insoteste de lacrimarea ochiului interesat.

Dintii nu participa constant la aceasta nevralgie. Durerea persista frecvent a de dimineata pina seara, e agravata de tutun si ameliorata usor la culcare. Cefaleea, unilaterala si periodica, de regula urmeaza curba solara. Aceasta cefalee e usurata pe moment de frig si agravata culcat pe partea stinga. Exista o senzatie de marire de volum a creierului si ochilor. In durerile oculare, bolnavul e nervos si agitat, dar cauta sa ramina in imobilitate, departe de zgomot, lumina si alte persoane. Nevralgia toracica 'taie respiratia\", are sediul in regiuneaaa cardiaca si se insoteste de o dispnee dureroasa agravata stind culcat pe partea stinga sau cu capul jos si ameliorata culcat pe dreapta si cu capul mai sus.

Aceleasi dilutii sint active in durerile oculare reumatismale sau datorate unor tulburari de acomodare, fara inflamare in general. Desi intereseaza mai ales globii oculari, pot iradia in orbita si chiar iri sinusul frontal. Miscarile globilor oculari sint foarte dureroase. Stingul doare mai tare ca dreptul, de regula. Lacrimarea lipseste rar.

In eretismul cardiac, palpitatii, dispneea cardiaca, pericardita, precordialgii, sindrom anxios se intrebuinteaza dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a. Bolnavul e fie un neurastenic, fie un infestat cu paraziti intestinali. Precordialgiile apar la desteptarea din somn sau la miscare. Sint opresive, angoasante, taie respiratia, iradiaza uneori in git, in umarul sting, in bratul sting. Bolnavul eta miscarile si respiratia profunda, suporta greu camasa si imbracamintea pe torace. Frecvent apar palpitatii olente.

Tulburarile nervoase datorate parazitilor intestinali se trateaza cu dilutiile centezimale de la a 4-a la a 7-a. De regula, e vorba despre un copil nervos, cu midriaza, cearcane galbui, care frisoneaza la atingere si mai prezinta episodic : palpitatii, precordialgii, tulburari de vedere, insomnii, vertij agravat dimineata sau prind in jos, colici periombilicale, greata matinala, balbism.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Cucuta de apa face parte din familia Umbel-liferae. Dozele ponderabile actioneaza in doua faze. Initial, produce o congestie cerebrala si bulbara cu [...]
Face parte din familia Leguminosae, ca toti salcimii.
Administrarea de doze ponderabile produce : hiperclorhidrie gastrica, iritatie intestinal [...]
Dracila sau lemnul galben face parte din familia Berberidaceae. Tinctura-mama se prepara din radacini tinere proaspete. Dozele ponderabile actione [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile