eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Nevralgiile


Nevralgiile


Sindrom dureros, localizat pe traseul unui nerv, al carui nume il poarta (exemplu: nevralgie faciala, n. intercoslala, n. trigcminala, n. pelviana, n. sciatica etc).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: bradul, brusturele, busuiocul, cimbrul, ciubotica cucului, coada soricelului, cretisoara, dediteii, feniculul, iedera, ienuparul, isopul, izma, levantica, musetelul, mustarul negru, paducclul, pedicuta, piciorul cocosului, roinita, salcia, salcia capreasca, silurul, socul, spanzul, sunatoarea, talpa gastii, tataneasa, teiul, trei-frati-patati, ulmul, urzica.


Retete utilizate


UZ INTERN: Dediteii - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Iedera - decocl dintr-o lingura de frunze maruntite, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Musetelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Socul - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 3 cani pe zi.

Ceaiuri complexe
1. Talpa gastii - ta (40 g). Busuioc - ta (10 g), Levantica - flori (10 g), Teiul - flori (30 g), Paducel - flori (10 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se lasa in repaus 10 minute, dupa care se filtreaza. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Silur - ta (30 g), Cretisoara - ta (30 g), Salcie - frunze (20 g), Brusture -radacina (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Trei-frafi-patati - ta (30 g), Ciubotica cucului - flori (30 g), Sunatoarea - ta (10 g), Roinita - frunze (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Coada soricelului - florile (30 g), Sunatoare - ta (20 g), Izma - frunze (10 g), Ciubofica cucului - flori (10 g), Trei-fra(i-patali - ta (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.

UZ EXTERN:
Iedera - decoct din 100-l50 g frunze, la 3 litri de apa. Se fierbe bine si se strecoara. Lichidul se adauga in apa de baie, la temperatura de 37AC.


Ienuparul

frectii locale cu ulei din fructe (galbuie), in solutie 1% alcool. Frectii cu solutie alcoolica (5 ml de ulei la 25 ml de alcool de 95A) la locul dureros. Muslarul negru - bai locale cu 25-30 g de faina obtinuta din seminte. Faina se pune intr-un saculet, peslc care se toarna 2-3 1 apa calda, la 25-30AC, care se tine in contact timp de 20-30 de minute.
Piciorul cocosului- sucul proaspat obtinut din ta se foloseste, sub forma de frectii, in zona dureroasa.
Spanzul- infuzie dinlr-o lingura cu flori si frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se aplica caldut, sub forma de cataplasme, in zona dureroasa. Decoct din 50-l00 g rizom, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se adauga in apa de baie.
Tataneasa - infuzie din 4-5 linguri de radacini. la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se aplica cataplasme in zona dureroasa.
Ulmul - decoct din 100-200 g scoarta, la 1 litru de apa rece. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se raceste. Se aplica comprese in zona dureroasa.
Rezultate bune se obtin si cu urmatorul amestec de uleiuri: ulei latil de Brad O g), ulei latil de Fenicul (3 g), ulei latil de Isop (3 g), ulei latil de Levantica (3 g), ulei latil de Izma (3 g), Glicerina (5 g), Alcool 95A (10 g). Amestecul se foloseste pentru masaje locale in locul dureros.
Lotiune complexa Urzica - frunze (40 g), Pedicuta - ta (40 g). Infuzie din acest amestec, la o cana cu apa clocotita (300 ml). Se aplica comprese calde la locul dureros.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale




Nevralgiile sunt dureri care apar in zona de inervare a anumitor nervi, cele mai des intalnite sunt cele ale fetei, ale nervilor intercostali sau [...]
Afectiuni ale rahisului cervical, manifestate prin : radiculalgii inalte la nivelul C1-C3 cu durerile strict localizate, sint insotite de [...]
Afectiuni ale rahisului cervical, manifestate prin : radiculalgii inalte la nivelul C1-C3 cu durerile strict localizate, sint insotite de [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile