eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Sanguinaria canadensis


Face parte din familia Paparaceae.
Administrarea de doze ponderabile provoaca o congestie cerebrala sau locala prin eretism vasomotor, slabiciune si aritmie cardiaca, iritarea acuta a mucoaselor, Intii uscata, apoi catarala cu senzatie de arsura, formarea de polipi singerind usor, congestie hepatica cu hipersecretie biliara si tendinta migrenoasa, manifestari febrile cu depresie nervoasa si bufee congesti.


Tinctura-mama se obtine din radacina uscata.

Modalitati. Agravare la zgomot, miscare, atingere, in pozitie culcat pe partea dreapta. Ameliorare la intuneric si dormind. Foarte marcata lateralitate dreapta. Periodicitate la 7 zile.

Diiutiile centezimale do la a 4-a la a 9-a se utilizeaza in tulburari de menopauza, rtije congesti, cefalee congestiva, tulburari vasomotorii. Exista o disfunctie ovariana cu hiperestezie simpatica si un eretism vasomo-tor exprimat prin pusee congesti si vaso-dilatatie locala cu schimbarea continua a organului afectat.

Bolnava prezinta fatigabili-tate cerebrala, dificultati de concentrare a atentiei, mai ales la trezirea din somn, hi-pomnezii, anxietate, iriilitate. De asemenea, acuza cefalee congestiva cu rtij, confuzie cerebrala ameliorata de eructatii, bufee de caldura cu inrosirea obrajilor si a urechilor (mai ales dreapta), senzatie de arsura palmotara, hipersensibilitate la zgomote (ceea ce intirzie adormirea si intrerupe somnul). Pulsul e slab si aritmie. Menstrele (ultimele) sint abundente si in avans, precedate de prurit axilar si insotite de dureri de sin. Femeia e agravata pe timp umed si ameliorata la aer rece si la trezirea din somn (cu exceptia slabiciunii intelectuale).

In congestiile hepatice, hipersecretii biliare, alternanta de constipatie cu diaree, diaree bilioasa, migrene si alcoolism se utilizeaza diiutiile de la a 3-a decimala la a 7-a centezimala. Bolnavul prezinta dezgust pentru alimentele grase, o senzatie de plenitudine in regiunea hepatica, o senzatie de arsura la nilul limbii si din gura pina in stomac, greturi ameliorate mincind, dar neusurate de voma, cefalee congestiva dupa excese alimentare, confuzie cerebrala, ameliorata de eructatii.

Caracteristica e tendinta la migrene periodice, precedate de falsa foame cu a-rsiune pentru alimente, debutind dimineata la occiput, deplasindu-se spre rtex si fixindu-se deasupra ochiului drept si la tim-pla dreapta care devine rosie si arzatoare. Intensitatea durerii urmeaza curba solara, fiind maxima la amiaza. Durerile, entual, pulsatile, sint insotite de senzatia de proiectare a ochilor in afara, de dureri la radacina nasului, de distensia nelor temporale, hipersalivatie, greturi si varsaturi biliare, i-ritante si acide, care usureaza suferinta. Gura e uscata.

In inflamatiile pulmonare si, in general, respiratorii (mai ales ale hepaticilor) : coriza, laringita acuta, tuse spasmodica, raceli, tuse gastrica, tuse convulsiva sau asemanatoare, catar bronsic, bronsiectazii se utilizeaza diiutiile centezimale a 4-a si a 5-a. Este vorba, mai frecnt, de o coriza fluida, coroziva si excorianta, insotita de o senzatie de arsura si uscaciune a narilor, cu hiposmie si hipersensibilitate la parfumuri care pot declansa o rinita de tip alergic. Sfirsitul corizei e marcat frecnt de aparitia unei diarei. Tusea e uscata sau grasa, cu ex-pectoratie sangvinalenta si fetida. Tusea e agravata culcat pe partea dreapta, noaptea si la frig. Tusea gastrica e ameliorata de emisia de gaze.

Aceleasi dilutii sint acti in pneumonii (mai ales dreapta). Febra e maxima intre orele 1415. Bolnavul prezinta o alternanta de caldura arzatoare si frisoane. Dispneea e intensa, iar tusea : violenta, continua, epuizanta, uscata si sacadata sau grasa.
Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 9-a se administreaza in reumatisme. Manifestarea cea mai frecnta e o durere in deltoidul drept, iradiata in muschii umarului, cefei\' si bratului drept, jenind miscarea de ridicare a membrului superior drept. Durerea e agravata noaptea si pe frig. Entuala nevralgie faciala dreapta, ameliorata de presiune intensa.

In polipi la nilul nasului, uterului, la-ringelui, urechilor, insotiti de iritarea mucoaselor respecti si singerind usor, se administreaza dilutiile de la a 3-a decimala la a 4-a centezimala. In polipoza nazala e mai expusa n arin a dreapta. Exista o uscaciune a mucoasei si o diminuare a mirosului, iar pe timp umed

o iritare cu secretii filante si acide.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Tilichinul (Daphne mezereum) face parte din familia Thymelaeaceae.

Administrarea repetata de doze ponderabile produce : inflamarea viol [...]
Lamiita galbena face parte din familia Lo-ganiaceao.
Dozele ponderabile administrate repetat la omul sanatos au ca efecte : dupa o faza de exci [...]
Sulfina face parte din familia Leguminosae.
Administrarea de doze ponderabile produce congestii locale acute (mai ales la cap, plamini, bazin s [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile