eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Meu lotus alba


Sulfina face parte din familia Leguminosae.
Administrarea de doze ponderabile produce congestii locale acute (mai ales la cap, plamini, bazin si rect), pareza rectala si tulburari psihice ipocondriace, cu teama si impulsiuni.

Tinctura-mama se prepara din ta intreaga proaspata inflorita, recoltata in iunie sau iulie.
Modalitati. Agrare pe timp ploios, la apropierea furtunii, la miscare si la ora 16.
Borza si Butura semnaleaza utilizarea de-coctului contra durerilor de cap, in etnoiatria romaneasca, iar Hasdeu rele ca fumi-gatiile se foloseau in zona Birladului pentru alinarea 'speriatilor\". Deci poporul roman a cunoscut si a intrebuintat homeopatic sul-fina din timpuri vechi.
Tipul de Melilotus este nervos, timid si ipocondru, cu inteligenta slabita si memorie slaba, cu tendinta la congestie cefalica subacuta sau acuta.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a se administreaza in cefaleea congesti, congestia cefalica, menopauza, congestii locale active, pletora, convulsii cu congestie cerebrala la copii, mai ales in perioada eruptiilor dentare. Fata e in general rosie si aproape livida, carotidele pulseaza sesizabil si bolnavul resimte o cefalce pulsatila intensa, usurata de o eventuala hemoragie (epista-xis etc). Cefaleea e agrata si inchizind ochii si usurata si de aplicare de otet sau de mictiuni abundente. O eventuala congestie pulmonara insotitoare e usurata de o posibila hemoptizie, iar o congestie abdominala poate fi usurata de menstre sau de posibile hemoragii hemoroidale.

Tulburarile mintale cu congestie cefalica (mai frecvent : melancolie sau ipocondrie) beneficiaza de pe urma administrarii diluti-ilor centezimale de la a 5-a la a 9-a. Exista o slabiciune intelectuala insotitoare, hipom-nezii, fobii, ca teama de a vorbi tare si im-pulsiuni, ca impulsul de a fugi, a se ascunde, a ucide sau a se sinucide.
In sfirsit, dilutia a 5-a centezimala e acti si intr-o serie de constipatii atone, cu senzatia de constrictie si plenitudine a rectului, cu pulsatii anale.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Sulfina face parte din familia Leguminosae.
Administrarea de doze ponderabile produce congestii locale acute (mai ales la cap, plamini, bazin s [...]
Nucul indian face parte din familia Acan-taceae.
Administrarea de doze ponderabile produce o inflamare catarala acuta a narinelor, laringelor s [...]
Planta originara din Brazilia, care face parte din familia Rubiaceae.
in doze ponderabile este vomitiv, expec-torant, hemostatic, sedativ al ta [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile