eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Plamtago major


Patlagina sau limba-oii face parte din familia taginaceae.

N. Leon, in 1903, semnaleaza utilizarea etnoiatrica a 'zemei\" de patlagina, impotriva incontinentei nocturne de urina la copii.

Administrarea de doze ponderabile declanseaza nevralgii dentare si auriculare, iritarea mucoasei digestive, excitarea cii urinare cu poliurie si incontinenta nocturna de urina, eruptii papulo-culare pruriginoase.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a (local, tinctura-mama in dilutie 1/20) se utilizeaza in odontalgii, otalgii, dinti sensibili la atingere, ca si tesutul peridentar, chiar in cazul ablatiei nervului. Durerile, lancinate, sint agravate noaptea, la caldura si la frig, ameliorate mincind si iradiate frecvent la fata (cu lacrimare si fotofobie), sau la urechi.

De la dilutia a 3-a decimala la a 5-a centezimala are efect in enurezisul nocturn abundent al copiilor insetati.

In diarei (mai ales cronice), colici abdominale, hemoroizi se intrebuinteaza dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a.

Tulburarile gastrice sint insotite de un gust neplacut in gura, de greata si eructa-tii cu miros sulfuros. Colicile sint ameliorate mincind. Exista o senzatie de frig abdominal, cu slabiciune. Eventualii hemoroizi sint durerosi si jeneaza si in pozitia in picioare.

Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a sint active intr-o stare de slabiciune marcata, dimineata si dupa amiaza, cu aversiune pentru orice efort fizic sau intelectual.
In sfirsit, prima dilutie decimala se administreaza pentru a proca fumatorilor dezgust fata de tutun.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte din familia Polygalaceae.
Administrarea de doze ponderabile produce o iritatie catarala a mucoaselor larin-gelui si bronhiilor, cu c [...]
Coada calului (Equisetum arvense) face parte din familia Equisetaccae.

Administrarea de doze ponderabile are ca efect catarul acut sau [...]
Dracila sau lemnul galben face parte din familia Berberidaceae. Tinctura-mama se prepara din radacini tinere proaspete. Dozele ponderabile actione [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile