eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Senega


Face parte din familia Polygalaceae.
Administrarea de doze ponderabile produce o iritatie catarala a mucoaselor larin-gelui si bronhiilor, cu congestie respiratorie, inflamarea exudativa a pleurei sau a perito-neului, inflamarea mucoasei cii, iritarea membranelor oculare, cu tendinta la opaci-fiere a lor, pareza muschilor globilor oculari, inflamarea articulatiilor si sinoalelor.

Dilutiile de a 3-a decimala la a 4-a centezimala se utilizeaza in catarul bronsic al batrinilor, bronsita cronica, astm bronsic si emfizem, bronhopneumonie, congestie pleu-ro-pulmonara, edem pulmonar, tuse convulsiva. De asemenea, in laringite si in ragu-seala catarala. Bolnavul este de regula predispus la obezitate, are muschi si tesuturi atone, este mai des copil sau rstnic, limfatic sau limfatico-sangn.

Ca elemente caracteristice retinem : inflamarea catarala si congestiva, cu mucozitati abundente, s-coase si filante, slabiciune generala, dificultati de eliminare a secretiilor, dispnee si sufocare. Pulmonar, se percep raluri siflante. Tusea e uscata, continua, olenta, insotita uneori de incontinenta de urina, dureri de ochi, stranut. E agravata culcat pe stinga, in aer liber, seara, sau mergind repede. Bolnavul este foarte obosit, dar dupa ce transpira se simte mai bine. Laringele e uscat si predomina la nivelul sau o senzatie de arsura. Dupa ce vorbeste, raguseste. Remediul e deci activ si in laringitele acute sau cronice si in raguseli catarale.

Aceleasi dilutii sint active si in afectiuni pleurale. Dupa o raceala, bolnavul prezinta dureri intercostale i, acute, agravate de presiune, repaus, inspirind, tusind si seara, si ameliorate de miscare. in pleurezii, apar dispneea, opresiunea, senzatia ca toracele eprea strimt. Slabiciunea generala e mai accentuata la nivelul pieptului si membrelor superioare.

Dilutia a 4-a centezimala e activa si in unele cistite, cu usturimi uretrale inainte si dupa mictiune. Urina contine filamente mucoase.
Aceeasi dilutie si urmatoarea se administreaza si in blefarite, irite, lacrimari, opaci-fieri ale corneei si corpului tros, tulburari de acomodare, surmenaj ocular, diplopie verticala, pareza a muschiului drept superior. Membranele ochiului se inflameaza si se congestioneaza. Congestia este, de fapt, cefalica, insotita de dureri supraorbitare si frontale, agravate la aplecarea inainte si ameliorate la aplecarea inapoi. Exista senzatia ca ochii sint prea mari in orbite. Tulburarile oculase se edentiaza citind.

Remediul este activ si in pareze si paralizii cu afectare : respiratorie si bronsica sau cala, ale musculaturii oculare. Acestea surn la bolna slabiti si afecteaza mai mult partea stinga decit dreapta.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte din familia Myristicaceae.
Administrarea repetata de doze ponderabile induce o toropeala astenica a creierului, a organelor secretoa [...]
Radacina rosie e o planta originara din America.

Administrarea repetata de doze ponderabile are urmatoarele efecte : dureri re [...]
Degetarul rosu face parte din familia Scro-phulariaceae.
La omul sanatos, administrarea de doze fiziologice repetate are drept efect : tulburar [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile