eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Lobelia inflata


Face parte din familia Lobeliaceae.
Actiunea dozelor ponderabile : spasme la-ringo-bronsice, apoi paralizia respiratiei, caderea tensiunii arteriale, hipotermie si slabiciunea cordului. Exista o utilizare alo-patica, in doze ponderabile in infuzie, in astm, tuse convulsiva sau dispnce cu expec-toratie dificila.

Tipul de Lobelia este un vagotonic corpolent, care in starile acute prezinta : depresie puternica, relaxare musculara, slabiciune, frica de moarte, paloare in timpul grotei.

Dilutiile intre prima decimala .si a 4-a cen-tezimala se administreaza in : astm, emfi-zem, tuse convulsiva, bronhopneumonie infantila. De regula, e vorba despre o dis-pnee si o opresiune spasmodica, fie cronica, fie in crize, insotita constant de o mare slabiciune, de frica de moarte, de slabiciune cardiaca si de- sudori reci. Bolnavul resimte o constrictie toracica; care-l obliga irezistibil sa-tuseasca. In ciuda ralurilor umede bolnavul nu poate expectora. Dispneea si opresiunea sint agravate culcat, prin expunere la frig, la cel mai mic efort, la trezirea din somn si la miros de tutun.

Dilutia a 4-a centezimala da rezultate si in 'criza solara\" (greata + depresie) din tulburarile gastro-hepatice, survenind de regula in crize. Bolnavul, cu pofta de mincare pastrata, prezinta, mai ales dimineata, o senzatie de slabiciune in tot pieptul si epi-gastrul. Prezinta greata si vertij cu paloare marcata. Greata e uneori ameliorata de mincare sau ingestie de apa rece. in cadrul crizei, bolnavul mai prezinta : cefalee frontala, o salivatie abundenta, puls slab, senzatia ca inima, dureroasa, se va opri. Bolnavul cauta caldura si ramine imobil, caci miscarea ii agraveaza greata. Uneori, intern si semne de suferinta hepatica : gust metalic in gura, sialoree, limba incarcata. De multe ori, suferinta e indusa de abuz de tutun, cafea, ceai sau alcool, sau de graditate. Uneori, suferinta apare ca intoleranta la tutun.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

'Coaja de Levant\' cum ii spun francezii face parte din familia Menisperme si se numea, inainte de a deveni Menisperum cocculus, Anamirta cocculus [...]
Nucul de Japonia face parte din familia Co-niferae.
Remediul prezinta lateralitate stinga. Dilutia a 4-a centezimala se utilizeaza atit in cefa [...]
Ciclama face parte din familia Primulaceae. Administrarea de doze ponderabile produce : depresie nervoasa cu melancolie, ce-falee, vertij cu tulburar [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile