eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Juglans cinerea


Nucul american face parte din familia Ju-glandaceae.
Administrarea de doze ponderabile are urmatoarele efecte : diaree cu dureri hepatice, cefalee occipitala si tulburari biliare, ade-nopatii, eruptii eritematoase, culoase si pustuloase.In homeopatie se utilizeaza dilutii joase, de la primele zecimale pina la a 4-a centezimala, in urmatoarele afectiuni: dispepsie cronica, congestia cronica a ficatului, cefalee occipitala digesti, eczeme, impetigo, eruptii pruriginoase ale scalpului.

Bolnavul e dispeptic atonic si flatulent, inclinat la tulburari biliare si eruptii cutanate. Fiaa-tul sau e usor dureros, da senzatia de volum sporit, cu durere in virful scapulei si in umarul drept, iradiata in pectorali si jenind inspiratia profunda. Alt semn caracteristic e insomnia dupa ora 3. Uneori, in-tilnim si diaree cu arsura anala si tenesme. Eruptiile cutanate sint frecvente, eventual pruriginoase. Remediul mai este indicat la scrofulosi, mai ales daca prezinta si tulburari hepatice si eruptii cu tendinta supu-rati. Se administreaza si in adenitele (mai ales axilare) cu tendinta la supuratie, in impetigo si in eruptiile pustuloase scrofu-loase.
Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Sint mai multe specii de Euphorbia in familia Euphorbiaceae, care produc, in doze ponderabile, o iritatie a pielii si a mucoaselor, dar fiecare specie [...]
Dracila sau lemnul galben face parte din familia Berberidaceae. Tinctura-mama se prepara din radacini tinere proaspete. Dozele ponderabile actione [...]
Trifoistea de balta sau pluminarea face parte din familia Gentianaceae.
Administrarea de doze ponderabile are urmatoarele efecte : congestie ce [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile