eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Euphorbia resinifera


Sint mai multe specii de Euphorbia in familia Euphorbiaceae, care produc, in doze ponderabile, o iritatie a pielii si a mucoaselor, dar fiecare specie prezinta un tropism particular pentru piele sau mucoasele intestinala, respiratorii, uretrala.

Dilutiile centezimale de la a 4-a la a 7-a se administreaza in erizipele culare, bu-loase si gangrenoase, eczeme arzatoare, eruptii pustuloase, zona Zoster, antraxuri, im-petigo, limfangite arzatoare ale bratului, dureri arzatoare datorate cancerelor cutanate, in cazurile in care bolnavul prezinta o stare de prostratie, \'cu congestie cerebrala si tendinta la delir.

Senzatia de arsura e mai intensa noaptea, dimineata, la atingere si la caldura, si ameliorata de aplicatii reci. Dilutia a 4-a centezimala da rezultate in unele cazuri de gastroenterita holeriforma, cu senzatie de arsura gastrica si in general abdominala, iar a 4-a si a 5-a centezimala se intrebuinteaza pentru tratarea faringitelor in care exista senzatia ca aerul expirat arde si in reumatismele acute arzatoare, agravate in repaus si in pozitia asezat, si ameliorate prin miscare si aplicatii reci.

Dilutia a 7-a centezimala reprezinta un bun remediu de fond in adenitelc cervicale tuberculoase si in hipertrofiilc de amigdale sau getatii adenoide.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Musetelul sau romanita face parte din familia Compositae. Administrarea de doze ponderabile produce hiperestezie si spasme (asupra sistemului nervos) [...]
Primus laurocerasus face parte din familia Rosaceae.
Dozele ponderabile actioneaza prin acidul cianhidric : depresie miocardica cu colaps, cian [...]
Rosmarinul salbatic face parte din familia Ericaceae.
Administrarea de doze ponderabile produce o iritare intestinala cu colici si diaree sa [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile