eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Chamomilla


Musetelul sau romanita face parte din familia Compositae.
Administrarea de doze ponderabile produce hiperestezie si spasme (asupra sistemului nervos) si inflamarea mucoaselor (mai ales a celor digestive). Din aceasta perspectiva, si administrarea alopata este, in esenta, homeopatica.
Tinctura-mama se prepara din ta intreaga inflorita proaspata.

Remediul a fost descris de Hahnemann.
Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 9-a sint de un real folos copilului hipersensibil si iriil, indiferent daca este vorba despre necazurile provocate de eruptii dentare, de febre banale, de vreo alta suferinta sau chiar de o banala insomnie cu agitatie.

Chamomilla este activa in cazul copiilor care suporta greu atentia anturajului, sa li se vorbeasca etc. Copilul Chamomilla cere un obiect plingind, iar dupa ce i se da (jucaria, de pilda) il arunca si.plinge iar dupa el. Singurul lucru care-l calmeaza este sa fie dus in brate sau plimbat cu masina.
In cadrul tulburarilor de dentitie (cind se pot administra si dilutii mai joase : 47) pe linga o rosire inegala a obrajilor mai pot apare si Tulburari digestive, febra brusca, tuse (mai ales intre orele 21 si 24, care nu-l trezeste pe micut), convulsii, eventual otal-gie, somn agitat cu suspine, in ciuda somnolentei.

Dilutiile mentionate initial sint active si pentru calmarea unor dureri netolerato sau socotite intolerabile, in ciuda gratatii minore a cazului. Asemenea hipersensibilitati se intilnesc mai des la femei cu sistemul nervos vegetativ (simpatic, in special) insil sau excitat prin abuz de cafea.

Durerile sint agravate de caldura (exceptind odontal-giile), mai ales intre orele 21 si 24, ameliorate de miscare si insotite de transpiratii calde. Din rindul acestor dureri citam : nevralgii, nevrite, sciatica stinga, crampe, en-teralgii, dismenorei, metroragii (cu dureri ca de nastere, hipersensibilitate in regiunea ovariana, spasme, polakiurie), amenintare de avort. in sarcina, Chamomilla mai este indicata in caz de greata, dureri de sini, insomnii, pe linga sensibilitatea la durere, agitatie si iriilitatea specifice remediului.
In caz de nastere, cind se adauga fenomenelor deja mentionate col rigid si dureri incepind in spate si iradiind in jos spre fata interna a coapselor, sau in durerile uterine reziduale crampoide, dupa nastere, se pot utiliza dilutiile 79 centezimale.
In sfirsit, in cazul nervozitatii calmate de o bratie mecanica (cei care adorm in tren, femeile la coafor, la casca etc), bune rezultate se pot obtine cu dilutii centezimale mai inalte : 930.



Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Arborele de quinquina (cinchona officinalis) face parte din familia Rubiaceae. Dozele ponderabile au o actiune antipire-tica si excita secretia de su [...]
Cucuta face parte din familia Umbelliferae. Administrarea de doze ponderabile are drept efect primar rapid : vertij, orbire, clatinare ('betia cucutei [...]
Galbenelele fac parte din familia Compositae. Planta este utilizata alopatic, mai ales local, dar si ca tinctura-mama, sau in dilutia intiia decimala [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile