eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Ledum palustre


Rosmarinul salbatic face parte din familia Ericaceae.
Administrarea de doze ponderabile produce o iritare intestinala cu colici si diaree sanghinolenta, inflamatia articulatiilor (mai ales mici) si a tesutului fibros, diminuarea tonicitatii capilarelor, prurit cutanat si eruptii eventual papuloase.

Tinctura-mama se obtine din ta intreaga, recoltata in aprilie sau mai.
Modalitati. Agravare prin caldura, la caldura patului, noaptea, prin miscare. Ameliorare la frig, pun in d picioarele in apa rece, la repaus. Lateralitate : stinga superioara si dreapta inferioara.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a se intrebuinteaza pentru reumatismele acute si cronice, guta, agravate de caldura si amelio-rate de frig. Bolnal e un pletoric, robust, cu ura rosie si tendinta la hemoragii prin lipsa de tonicitate capilara. Aminteste de tipul sulfur, dar, desi patul i se pare prea cald, corpul e mai rece, pielea e marmorata si numai capul e cald. Crizele articulare acute debuteaza la picioare, de unde durerea urca direct sau in diagonala.

Articulatiile sint umflate si calde. Setea e vie. Bolnal simte, mai ales seara, o senzatie de caldura arzatoare la picioare, cu transpiratii locale abundente, cu tele dureroase si sensibile, daca reumatismul intereseaza membrele inferioare. in reumatismul cronic, bolnal evita mersul si urmareste racirea picioarelor, stropindu-le cu lichide volatile.

Se mai constata o redoare dureroasa a lom-belor in pozitie sezinda si o cefalee pulsatila cu intoleranta la palarie sau la caldura si nevoie de aer sau apa rece po cap. Exista o opozitie paradoxala intre frigul obiectiv din corpul bolnalui (care prezinta o pierdere de caldura vitala) si o agravare la caldura locala pe care o simte constant, apasator. Mai retinem o tendinta la tofi, crac-mente articulare si o sensibilitate a periostu-lui la presiune. Urina este acida si contine intermitent nisip rosu. (In asemenea situatii, bolnal se simte usurat.)

Aceleasi dilutii servesc ca antidot pentru efectele alcoolului (respectiv

a tulburarilor capilare) sau ale intepaturilor de insecte, cind exista un edem alb cu dureri ameliorate de frig, sau o racire locala a pielii cu paloare si marmorare locala.
Dilutia a 4-a centezimala se utilizeaza in epistaxis, in hemoptizii la artritici, sau alter-nind cu crize reumatismale, hemoragii intra oculare, echimoze spontane, la alcoolici. Hemoptizia e frecvent insotita de o tuse violenta, conlsiva.

Menstrele sint in avans, abundente, insotite de o racire marcata si completa a corpului, ceea ce nu o impiedica pe bolnava sa continue sa doreasca aer rece. in cazul echimozelor spontane sau posttrau-matice, cu o tenta verzuie, persistind excesiv daca regiunea afectata, dupa ce a fost initial foarte dureroasa, ramine mult timp pala si indurata, chiar dupa disparitia echimozei, bolnal este in general slabit si ca-sectic. in aceste cazuri/ Ledum urmeaza bine Arniea.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Ciclama face parte din familia Primulaceae. Administrarea de doze ponderabile produce : depresie nervoasa cu melancolie, ce-falee, vertij cu tulburar [...]
Face parte din familia Kanunculaceae.
Charette rezuma astfel, dupa Hahne-mann, actiunea dozelor ponderabile de helle-borus : medicament care pr [...]
Roua ceriului sau iarba fiarelor face parte din familia Droseraceae. Este o planta car-nivoara.
Tinctura-mama se prepara din planta intreaga, r [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile