eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Guaiacum


Gaiacul face parte clin familia Rutaceae.
Dozele ponderabile administrate repetat omului sanatos au ca efecte : dureri reumatismale cu redoare si retractie tendinoasa, dureri musculare, inflamarea amigdalelor cu tendinta la supuratie, inflamarea pleurei si a mucoaselor bronsice (mai ales rful sting), inflamarea mucoaselor digestive cu voma si diaree, eritem scarlatiniform.


Homeopatic, se utilizeaza in reumatismul cronic deformant, reumatismul acut, guta, cefalee reumatismala, sciatica, lumbago, dureri musculare reumatice, diaree gutoasa sau reumatismala, nevralgii, osteite, pleurodinie, dureri de crestere la copii, dupa urmatoarea schema : de la dilutia a 3-a decimala la a 3-a centezimala

in cazurile acute, a 4-a si a 5-a centezimale

in cazurile cronice, tinctura-mama sau prima decimala

in comprese locale. in general, este vorba despre un psoric gutos sau reumatic, cu pusee acute cind raceste.

Mirosul corpului e dezagreabil, ca si cind nu s-ar spala. Durerile, arzatoare sau intepatoare, au ca sediu : articulatiile, membrele, muschii, capul, pleura si sint insotite de o senzatie de caldura locala, dar sint agravate de caldura, ca si de miscare, presiune, atingere. Durerile se amelioreaza la odihna, aplicatii reci si min-cind mere. In reumatismul acut, mai retinem inflamarea si redoare articulara, transpiratii nocturne generalizate sau localizate (fata, git etc), iar in cel cronic : retractie tendinoasa, limitind miscarile si producind redoare si deformari, senzatia de intepenire a membrelor, cu nevoia de a le intinde, ceea ce produce o usurare. Cefaleca iradiaza spre ceafa si e insotita de pulsatii ale timplelor usurate prin presiune si de senzatia de ochi umflati. Bolnavul uita foarte usor numele proprii. Durerile pleurale, insotite de jena respiratorie, sint agravate de contact, presiune, miscare, inspiratii profunde si cu localizarea de electie pe stinga.

Dilutia a 4-a centezimala da rezultate si in angina rosie si arzatoare, survenita la reumatici si gutosi, and patru elemente distincte : roseala stralucitoare cu edem al mucoasei, durere arzatoare cu senzatie de uscaciune, marirea amigdalelor cu tendinta la supuratie, agravarea prin caldura, mai ales umeda, si prin contact; ameliorarea prin comprese reci. Bolnavul transpira abundent, mai ales la fata si noaptea, manifesta aversiune pentru lapte si dorinta de suc de fructe, mai ales de mere, al caror consum il usureaza.

Aceeasi dilutie are efect pozitiv si in tuberculoza pulmonara incipienta, cu ca racter progresiv edent. Bolnavul e slab, fara putere, cu febra, senzatie de caldura si fata calda ; transpiratii abundente, fetide, ca si expectoratia, adaugate dispneei, unei senzatii de stringere intre umeri, durere pleurala si a rfului sting (mai ales in inspir profund), tusea seaca epuizeaza loul clinic.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Strychnos nux vomica face parte din familia Logoniaceae.

Dozele ponderabile se administreaza pentru excitarea sistemului nervos, cailor [...]
Muscata face parte din familia Gerania-ceae.

Geranium este un remediu de urgenta in hemoragiile abundente : hemoptizii, metrora-gii pos [...]
'Coaja de Levant\' cum ii spun francezii face parte din familia Menisperme si se numea, inainte de a deveni Menisperum cocculus, Anamirta cocculus [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile