eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Ginecologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » ginecologie

Examenul clinic obstretical


EXAMENUL CLINIC OBSTRETICAL

 

a)    Palparea prezenta placentei in segmentul uterin inferior are tendinta sa deplaseze partea de prezentatie, astfel atunci cand placenta este pe peretele posterior capul fetal este impins inainte in marginea anterioara a pelvisului fii 626g69g nd palpabil cu usurinta. Cand placenta este situata anterior, partea de pe prezentatie este dificil de palpat. Situarea laterala a placentei are ca rezultat asezarea contralaterala a prezentatiei. In cazul unei placente praevia centrale, capul fetal este tinut superior de stramtoarea pelvica, prezentatia putand fi transversa sau oblica. Astfel se poate suspecta o placenta praevia atunci cand capul fetal nu atinge stramtoarea superioara a pelvisului, cand gravida este in ortostatism.

b)    Auscultatia se poate auzi un suflu uterin suprasimfizar in caz de insertie placentara pe peretele anterior al segmentului inferior;

c)    Examenul vaginal colul poate fi deviat lateral sau tras sub simfiza, de obicei catre insertia placentara, loc unde la tact se poate percepe uneori o masa neregulata, spongioasa, care deformeaza segmentul inferior. Tactul vaginal insa sau chiar cel rectal poate declansa hemoragii cataclismice. Tactul vaginal se practica numai in cazurile care nu au avut un diagnostic pus anterior si de asemenea in cazurile cand se apreciaza un fat in apropierea termenului, deoarece examinarea poate sa determine o sangerare importanta, care sa impuna intreruperea rapida, terapeutica, a sarcinii.

In timpul travaliului, tabloul clinic este dominat de sangerare, care fie ca este o repetare a sangerarilor din timpul sarcinii, fie debuteaza odata cu primele contractii. Cantitatea sangelui pierdut este variabila, dar in travaliu este caracteristic faptul ca, odata aparuta, hemoragia nu se mai opreste si risca sa se accentueze, daca membranele nu s-au rupt intre timp.

Examenul obstretical in travaliu aduce aceleasi date ca si cele din timpul sarcinii, cu precizarea faptului ca o placenta praevia centrala sau partial centrala, pe masura ce dilatatia progreseaza, se vizualizeaza foarte usor. Este foarte important de apreciat in cursul evolutiei travaliului care este varietatea placentei praevia, evolutia travaliului si intensitatea sangerarii, parametrii in functie de care obstreticianul va alege conduita optima.
Alte materiale medicale despre: Ginecologie

1. EcoCG in modul M (EcoCG-M) in diagnosticul SM, examenul EcoCG are o acurateta de 95% (1) permitand: - diagnosticul pozitiv (calitativ) al SM [...]
Generalitati Este una dintre metodele cele mai importante de diagnostic instrumental in CV, devenind \"uzuala\" alaturi de ECGrafie si mai no [...]
In aprecierea valvulopatiilor mitrale, mai rar a altor CV, un rol important il are examinarea circulatiei pulmonare. in conditii normale, bronsi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre ginecologie

  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile