eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Chirurgie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » chirurgie

Tratamentul arsurilor


Tratamentul arsurilor


Precocitatea tratamentului este importanta, dar el nu se poate face corect decat in spital. Primul ajutor la locul accidentului trebuie redus la minim. Pacientul trebuie scos din mediul resp 141h72b ectiv, care a provocat arsura. Arsul va fi invelit intr-un cersaf curat si va fi transportat de urgenta la spital. Nu va fi dezbracat, nu se va face nici-o aplicatie locala terapeutica. I se poate administra un antalgic minor.

La spital se va face toaleta rapida a tegumentelor sanatoase si fanerelor cu apa, i se va administra Mialgin, se vor administra solutii perfuzabile in cantitati mari si substituienti volemici intra-venos, apoi va fi transportat in sala de operatie.

In sala de operatie se cateterizeaza o vena periferica, se preleveaza sange pentru analize si se instituie o perfuzie cu solutie glucozata izotonica, se face anestezie generala si oxigenoterapie. Se dezbraca pacientul si se face tualeta plagii cu bromocet, se indeparteaza epiteliul devitalizat, se administreaza vaccin antitetanic (ATPA), heparina, antibioterapie. In caz de arsuri ale cailor respiratorii, acestea trebuie eliberate sau se recurge la traheostomie.

Tratamentul local variaza in functie de profunzimea arsurii: in arsurile de gradul I se fac pulverizatii cu Bioxiteracor; in arsurile de gradul II si III (flictena), dupa excizia flictenei se face pansament si apoi se trateaza prin expunere la aer; la arsurile de gradul III (escara) si IV se aplica pansament umed si bai terapeutice. Dupa doua luni se poate face plastie de piele daca este necesar.





Alte materiale medicale despre: Chirurgie

In infarctul acut de miocard apar toate formele principale de aritmii. Pentru a intelege anatomia sistemului de conducere si principiile electrofiz [...]
In infarctul acut de miocard apar toate formele principale de aritmii. Pentru a intelege anatomia sistemului de conducere si principiile electrofiz [...]
De la inceput se pune intrebarea daca alergia alimentara poate fi prevenita (la fat si la copilul mic). Raspunsul nu este usor de dat, intru-cit au ex [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre chirurgie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile