eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile respiratorii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile respiratorii

Prevenirea astmului




Controlul pe termen lung trebuie insotit de masuri preventive pentru a avea o eficienta optima:
Gasiti factorul declansator al crizelor dumneavoastra de astm si invatati cum sa-l etati. Asocierea stransa a astmului cu alergiile indica importanta reducerii expunerii la concentratii mari de substante poluante, capuse de praf, par de animale si altele de acest fel. Nu toti suferinzii de astm reactioneaza la alergeni specifici, dar multi o fac. Astfel, daca aveti animale de casa, mutati-le afara, luati masuri sa scapati de capusele de praf ( modulul 4 cu prire la reactiile alergice), indepartati pesticidele si detergentii toxici din gospodarie si asa mai departe. Este de la sine inteles ca suferinzii de astm nu trebuie sa fumeze si ca trebuie, de asemenea, sa ete situatiile de fumatori pasi si inhalare de fum, chiar de la o soba cu lemne sau un semineu.
De asemenea, este mult mai probabil ca un pacient cu astm sa aiba o hipersensibilitate alimentara, ativ cu o persoana obisnuita, deci trebuie sa incercati sa indcntificati care alimente va influenteaza boala si apoi sa le etati. Alimentele problema cele mai frecvente sunt produsele lactate, ouale, nucile si alimentele de origine marina.
Aditii alimentari pot si ei declansa o criza, in special compusii sulfiti, ca de pilda cei din bere, n, creveti si fructe uscate. (Recent, guvernul a interzis pulverizarea sulfitilor pe salate, ceea ce restaurantele faceau frecvent pentru a intarzia innegrirea acestora.) De asemenea, multe medicamente contin sulfiti. Glutamatul monosodic, care se gaseste in unele alimente prelucrate si se foloseste inca adeseori in restaurantele chinezesti, declanseaza si el crize de astm.


Faceti exercitii fizice intr-un mod care sa va amelioreaze boala si nu sa o agraveze. Persoanele care au astm "indus de efort" nu trebuie sa renunte la exercitiile fizice, ci mai degraba sa ia cateva masuri simple pentru a preveni o criza. De exemplu, sa se incalzeasca inainte si sa mentina un ritm mai lent in timpul exercitiilor, respirand pe nas pentru a impiedica aerul rece sa patrunda brusc in gat. De asemenea, sporturile care permit momente frecvente de odihna, cum arfi baseball-ul, tenisul dublu si ciclismul sunt adesea tolerate mai bine decat cele care necesita miscare prelungita si constanta. Mersul pe jos este un bun exercitiu fizic pentru astm, cum este si inotul, care in plus prezinta avantajul de a-l expune pe astmatic unui mediu cu umiditate ridicata care impiedica gura sa se usuce. De asemenea, un studiu a aratat ca astmaticii care au luat 500 mg de tamina C, cu aproximativ nouazeci de minute inainte de efort au avut mai putine spasme bronsice.
"As recomanda folosirea unui inhalator bronhodilatator imediat inainte de inceperea exercitiului fizic", adauga doctorul Andrew Weil.Invatati cum sa respirati profund folosind abdomenul. Multi pacienti cu astm respira ineficient, folosind partea superioara a toracelui pentru a trage aer rapid si superficial. Demonstrati-va dumneavoastra insiva respiratia profunda, deplina, abdominala, mai intai stand intins pe spate. Puteti o mana pe partea superioara a pieptului si pe cealalta pe stomac. Inspirati pe nas, asigurandu-va ca mana de pe stomac se ridica, iar cea de pe piept nu. Expirati incet, cu buzele facute punga, impingand abdomenul in jos cu mana de pe stomac. Exersati aceasta respiratie abdominala ca s-o puteti face sezand, stand in picioare, mergand si in cele din urma ca mod al dumneavoastra de a respira.
Cantati vocal sau la un instrument de suflat. Acestea sunt actitati excelente pentru astmatici, deoarece intaresc muschii abdominali si ajuta la formarea unui mod corect de a respira.
Practicati regulat cateva exercitii yoga de baza, care pot relaxa muschii respiratori si deschid caile repiratorii. Unul dintre cele mai bune este postura yoga sau "asana", cunoscuta sub numele de cobra. Stati intins pe abdomen, cu fruntea pe podea, cu palmele in jos, sub umeri. Inspirati profund in timp ce va folositi incet muschii spatelui pentru a va ridica de pe podea, mai intai capul, apoi pieptul. indreptati-va bratele in timp ce va inclinati capul pe spate cat mai mult posibil ( ilustratia 13). Expirati in timp ce executati lent miscarea in sens invers si reveniti la pozitia intins cu fata in jos.

Daca miscarea, postura sau folosirea deficitara a corpului perturba ritmul respirator sanatos, consultati orice practician al medicinei alternative care va poate ajuta. Multe persoane isi tin in mod obisnuit capul aplecat prea mult inainte fata de coloana vertebrala, isi inclina gatul pe spate sau intr-o parte (o problema comuna la cei care petrec ore intregi la telefon zilnic) sau isi rotunjesc umerii peste piept. Astfel de obiceiuri pot afecta negativ respiratia prin contractarea cutiei toracice si limitarea volumului de aer inspirat. Ganditi-va sa consultati un specialist care se ocupa de pozitia corecta a corpului si de mecanismele miscarii si ale respiratiei.
Printre acestia se numara:


a osteopatii, care manipuleaza muschii, oasele si articulatiile (osteopatn craniosacrali se concentreaza asupra capului si gatului) pentru a resili capacitatea naturala a organismului de a se ndeca singur
a rol ferii, care practica o forma de terapie prin masaj profund, ce incearca sa reorganizeze structura corpului prin manipularea fasciilor, paienjenisului de tesut conjunctiv din jurul muschilor si oaselor
a practicienii Feldenkrais, care au elaborat un sistem de exercitii fizice si efort corporal care incearca sa reprogrameze creierul pentru a permite actiune, miscare si constienta mai fluide si eficiente
a instructorii in tehnica Alexander, care isi ajuta elei sa dena mai constienti de modul in care isi pot imbunatati performantele corpului in executarea miscarilor de rutina
a chiropracticienii, care manipuleaza coloana vertebrala si realiniaza componentele articulatiilor pentru a permite o curgere libera a energiei tale.
Etati inhalarea brusca de aer rece. Pentru a impiedica aerul rece sa produca o criza, infasurati-va un fular in jurul gurii in lunile de iarna. De asemenea, incercati sa va adaptati schimbarilor de vreme timp de cateva minute, de exemplu ramanand in holul unei cladiri dupa ce intrati de la o temperatura foarte rece.
Daca sunteti o mama foarte tanara, alaptati-va copilul la san timp de sase sau mai multe luni. Alaptatul nu va afecta astmul mamei, dar studiile au aratat ca joaca un rol in prevenirea aparitiei astmului la copil mai tarziu in ata.



Alte materiale medicale despre: Bolile respiratorii




intoarcerea la bautura este o problema majora pentru alcoolicii in curs de vindecare; prevenirea acestui fenomen poate fi dificila, insa ea p [...]
intoarcerea la bautura este o problema majora pentru alcoolicii in curs de vindecare; prevenirea acestui fenomen poate fi dificila, insa ea p [...]
"Medicii excelenti previn boala; medicii mediocri o trateaza inainte de a deveni evidenta. Medicii slabi trateaza boala manifestata." Primul text m [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile respiratorii

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile