eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Droguri legale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » drogurile » droguri legale

Prevenirea alcoolismului


intoarcerea la bautura este o problema majora pentru alcoolicii in curs de vindecare; prevenirea acestui fenomen poate fi dificila, insa ea poate fi sprijinita printr-o terapie permanenta, o motivatie pozitiva si un puternic sprijin social. Alte moduri de a preveni recidiva includ modificarea obiceiurilor, acceptarea unei noi scari de valori si evitarea activitatilor sau a persoanelor asociate cu obiceiul de a bea. De exemplu, 90% dintre alcoolici fumeaza; alcoolicii care renunta pe langa bautura si la fumat au sanse mai mari sa obtina o abstinenta pe termen lung - ca sa nu mai rbim de celelalte beneficii pentru sanatate.

TEST DE AUTO-DEPISTARE
Alcoolismul nu poate fi niciodata definit prin-tr-un singur simptom, insa raspunzand cinstit laurmatoarele intrebari va veti putea decide daca aveti sau nu un risc crescut.
a Un prieten sau o ruda a sugerat vreodata ca beti prea mult?
a Va este greu sa va opriti din baut dupa unul, doua pahare?
a s-a intamplat vreodata sa nu va puteti aminti ce ati facut in timpul unei betii?


a Va simtiti vreodata prost pentru ca beti prea mult?

a Va angajati in certuri sau agresiuni fizice in timp ce beti?
a Ati fost vreodata arestat sau spitalizat din cauza bauturii?
a V-ati gandit vreodata sa solicitati ajutor pentru a va controla sau renunta la obiceiul de a bea?
Daca ati raspuns da la una sau mai multe intrebari, este posibil sa aveti o problema serioasa in legatura cu alcoolul. in propriul dumneaastra interes, este momentul sa discutati situatia deschis cu un medic sau cu un specialist in sanatate mintala.
Alte materiale medicale despre: droguri legale

"Medicii excelenti previn boala; medicii mediocri o trateaza inainte de a deveni evidenta. Medicii slabi trateaza boala manifestata." Primul text m [...]
Multi oameni se asteapta ca organismul lor sa functioneze perfect, sa poata fi solicitat fara de limite, iar fortele proprii de vindecare sa-i fie un [...]
Statele Unite precum si in alte tari s-a testat protejarea copiilor contra varicelei cu un vaccin varicelic viu atenuat. In prezent se discuta ge [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre droguri legale

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile