eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile pancreasului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile pancreasului

Traumatism pancreatic


Traumatism pancreatic
Leziunile traumatice ale pancreasului sint rare. Se produc in urmatoarele conditii : a) leziuni prin plagi abdominale ; b) leziuni prin contuzii abdominale ; c) leziuni traumatice intraoperatorii. Toate leziunile pancreasului se insotesc de un proces mai mult sau mai putin marcat de pancreatita acuta.
Tratamentul este chirurgical, sustinut de mijloace medicale. Tehnica chirurgicala fi adaptata fiecarui caz in parte. In contuziile simple ale pancreasului se face o infiltratie periglandulara cu procaina si se lasa un tub de contact in zona contuzionata. Postoperator, se instituie un tratament preventiv al pancreatitei acute ( "tratamentul pancreatitei acute").
Zdrobirile si dilacerarile glandei fara leziunea canalului Wirsung impun o toaleta a plagii, hemostaza ingrijita urmata de sutura pancreasului, dupa care masuri medicale de prevenire sau tratare a pancreatitei acute posttraumatice. Leziunea sau ruptura pancreasului cu interesarea canalului Wirsung are rezolri diverse. In functie de leziunile realizate. Astfel, in sectiunea prin arma alba se poate tenta refacerea prin sutura a glandei si a canalului excretor dupa cateterismul celor doua capete ale canalului sectio nat. Tubul de cateterism fi exteriorizat fie prin duoden, fie prin coada pancreasului. Tehnica de refacere este mai greu de realizat In caz de contuzii pancreatice sau plagi impuscate cu intere-sarea canalului. In aceste cazuri se practica o sutura a transei proximale cu ligatura canalului, iar portiunea distala se imteaza intr-o ansa jejunala exclusa in Y sau ansa continua in omega. Se pot imta ambele bonturi in ansa jejunala si, de asemenea, s-au realizat anastomoze pancreatogastrice.
<
/div>


Alte materiale medicale despre: Bolile pancreasului

Ruptura de ficat intereseaza mai frecvent lobul drept. Odata diagnosticul probabil facut, singurul tratament indicat este cel chirurgical, tratamentul [...]
La fel ca si la nivelul pleoapei, la nivelul corneei pot actiona o serie de factori traumatici (contuzii, plagi, corpi straini, arsuri fizice sau [...]
La fel ca si la nivelul pleoapei, la nivelul corneei pot actiona o serie de factori traumatici (contuzii, plagi, corpi straini, arsuri fizice sau [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile pancreasului

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile