eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile oaselor

Rahitismul - tratament


Rahitismul - tratament

RAHITISMUL

Se va face un tratament medicamentos si in cazurile in care organismul nu accepta acest tratament si se mentine aceiasi stare se va face un preparat din coji de ou cu suc de lamaie. Acesta modifica continutul intestinal si favorizeaza resorbtia calciului. Astfel acidul citric formeaza cu calciul o sare usor solubila, care nu mai poate fi precipitata prin alcool. In felul acesta este impiedecata formarea fosfatului de calciu insolubil, care opreste resorbtia intestinala de fosfati. Se poate folosi si praf de oase de vita care este la fel de bun.

Preparare; se fierb cojile de oua in mai multe ape. Se pun apoi la uscat in cuptor cu usa deschisa, pentru a nu se arde. Este necesara o temperatura in jur de 40-50˚.

Se macina apoi cu rasnita de cafea, transformandu-se in praf fin. Se cerne apoi acest praf cu sita fina. Se va pune intr-un borcan praful obtinut, iar peste acesta se va pune suc de lamaie bine filtrat, pentru ca daca contine pulpa de lamaie devine amar.

Se lasa 4-5 zile, timp in care se va amesteca cu o lingura de lemn de mai multe ori pe zi. Se tine la temperatura camerei acoperit cu un tifon. Daca se formeaza spuma la suprafata aceasta se arunca. Dupa 3-4 zile (in functie de temperatura) se va lua si se filtreaza prin tifon.

Un mic secret care face din acest preparat o reusita sau un esec este sa se guste acest preparat zilnic si in cazul in care nu mai este acru (de la sucul de lamaie sa se mai adauge suc de lamaie pana este din nou acru).

Se poate pune dupa 4-5 zile galbenus de ou batut spuma si se mai tine timp de 3 zile la temperatura camerei aruncand de asemenea spuma care se formeaza la suprafata. Se pune apoi miere poliflora.

Cantitatile care se pun depind de cat de multe coji de oua aveti si de cat timp doriti sa faceti acest tratament. La o parte de praf de coji se pune 3-4 parti de suc .

La ceea ce se obtine dupa strecurare se va pune miere cat produs aveti. Se amesteca bine cu lingura de lemn si se mai tine inca 3 zile cu oul la temperatura camerei. In toata perioada se va arunca spuma care se formeaza.

Cine doreste poate sa adauge si nuca macinata pentru a fi mai complex acest preparat. Dupa ce a fost lasat cu ou se va mai putea filtra o data daca se doreste, dar nu este obligatoriu.

Inainte de a se pune oul trebuie bine filtrat prin tifon si ce nu s-a dizolvat din coaja de ou se indeparteaza. Se poate de asemenea pentru a da un gust mai bun sa se puna diferite arome sau sucuri de portocala de exemplu. Se pot fierbe mai multe coji de portocale in putina apa, apoi se strecoara rece peste acest preparat.



Se poate de asemenea pune sirop de zmeura sau alte arome care sunt acceptate mai usor de copii.

Administrare: cei grasi vor consuma copin in functie de varsta intre 1-3 lingurite de produs pe zi luat inainte de mesele principale (taie pofta de mancare). Cei slabi vor lua aceiasi cantitate dupa mese. Se va face o cura de minimum 30 zile. Se face o pauza apoi de 7 zile si se poate repeta. Adultii vor lua cate o lingura (10 ml) de 3 ori pe zi. La fel cei grasi inainte de mese si cei slabi dupa mese.

Se va sta la soare, pentru ca altfel organismul nu asimileaza vitamina D, insa cu masura, nu abuziv.

Alimentatie: sucuri de legume si fructe in cantitati cat mai mari insa doar sucuri preparate atunci nu din concentrate si cu conservanti. Se mai poate consuma: galbenus de ou, polen, drojdie de bere, otet de mere cu miere sub forma de sirop. Singurul organ care contine foarte multa vitamina D este ficatul unor pesti sau se mai afla in: produsele lactate, unt, smantana, frisca, granzeturi grase. tele medicinale: macese, catina, ciubotica cucului, roinita se pot da de asemenea indulcite cu miere si preparate sub diferite forme in aceasta afectiune. Dar se pot consuma si sucuri in special de morcovi si tomate.

Un fenomen foarte interesant. La cei care sufere de rahitism, dupa baie se pot unge cu apa care ramane la suprafata de la stingerea varului. Aceasta se amesteca cu 2 parti de apa calda si o parte de apa de pe var si se unge cu aceasta apa toata suprafata pielii, dupa fiecare baie. Nu trebuie sa fie prea concentrata pentru ca poate produce subtierea pielii sau rani. Se poate aplica acest procedeu simplu la toti bolnavii, chiar cu varste foarte mici. Prin piele se asimileaza suficient de mult calciu din aceasta apa de var.




Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor




Boala a sistemului osos, in care nu se poate depozita suficient fosfat si carbonat de calciu, astfel ca oasele raman moi, si osificatia intarzi [...]
Rahitismul semnificA o tulburare de mineralizare a matricei pro-teice a osului si acumularea/cresterea matricei carAlaginoase, apArutA in perioada [...]
Definitie: boala metabolica generala, caracterizata printr-o tulburare de mineralizare a osului, aparuta in perioada de crestere, in condit [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile