eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Rahitismul

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Rahitismul
Boala a sistemului osos, in care nu se poate depozita suficient fosfat si carbonat de calciu, astfel ca oasele raman moi, si osificatia intarzie. Rahitismul apare mai ales in urma alimentatiei artificiale a sugarului, a produselor lactate in primii doi ani ai copilariei, si se datoreste mai adesea lipsei de tamina D (care fixeaza calciul din hrana), mai rar lipsei de fosfor sau de calciu.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: arnica, calina, ciubotica cucului, coada soricelului, macesul, nucul, roinita, traista ciobanului.


Retete utilizateUZ INTERN:

Coada calului - pulbere de ta in amestec cu miere de albine. Se ia o lingurita, de 2-3 ori pe zi.
Nucul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Ceai complex Maces - fructe (30 g). Catina - fructe (30 g), Ciubotica cucului- frunze (20 g), Roinita - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, indulcite cu miere. Se recomanda asocierea cu suc de morco si de tomate.
UZ EXTERN:
Arnica - tinctura din 100 g de flori, la 500 ml alcool 70A°. Se efectueaza masaj la grupele musculare afectate.
Coada soricelului - tinctura din 100 g flori, la 500 ml alcool 70A°. Se efectueaza masaje pe muschii atrofiati.
Nucul - infuzie din 50 g de frunze uscate, la fiecare litru de apa. Se adauga in bai generale.
Traista ciobanului - tinctura din 100 g de ta, la 500 ml de alcool 70A°. Se fac masaje in zona afectata.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Este o boala endocrina, frecventa la copii, datorata alimentatiei sarace in calciu si vitaminele A, D, C, vitamine naturale care fixeaza calc [...]
Rahitismul semnificA¤ o tulburare de mineralizare a matricei pro-teice a osului si acumularea/cresterea matricei carA¼laginoase, apA¤rutA¤ in perioada [...]
Rahitismul semnificA¤ o tulburare de mineralizare a matricei pro-teice a osului si acumularea/cresterea matricei carA¼laginoase, apA¤rutA¤ in perioada [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile