eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile intestinului subtire

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile intestinului subtire

Diverticul meckel


Este o anomalie congenitala, un vestigiu al canalului telin (omfalomezenteric), care leaga intestinul embrionar de cula ombilicala, lipita de placenta. Ramine situat pe marginea antimezenterica a intestinului subtire, cam la 80 cm de valva ileocecala. Desi frecventa sa este calculata cam la 13% din populatia generala, numai un mic numar da simptome.
In consecinta, se trateaza numai diverticulul Meckel care se manifesta simptomatic, tratamentul fiind chirurgical (excizie). Se mai opereaza si diverticulul gasit la copii, incidental, la laparotomia facuta pentru alte boli. Un diverticul Meckel trebuie cautat si ex-cizat la laparotomie ori de cite ori leziunea pentru care am deschis abdomenul nu este gasita si cind o hemoragie intestinala persistenta a fost simptomul principal (in special la copii). Dimpotriva, excizia diverticulului gasit incidental la operatie este contraindicata In urmatoarele situatii : In asociatie cu inflamatia acuta a altor structuri (de ex. apendicita acuta); in asociatie cu ocluzia intestinala acuta, care nu este de origine diverticulara ; la pacientii cu risc Insemnat sau la cei eu cancer metastatic.



Extirparea diverticulului Meckel se face prin doua metode. O metoda este rezectia In unghi sau in V a ileonului cu diverticulul Meckel pe care il contine (diverticulecto-mie). Cealalta metoda consta In rezectia unui segment de Ueon, acela care contine diverticulul (enterectomie), urmata de anastomoza termino-terminala (. 38). Aceasta a doua metoda este rezervata cazurilor mai complicate, de exemplu, pentru pacientii cu maligni-zare, cu gangrena diverticulului etc. In total, rezultatele operatiei stnt bune. In statistica lui R. E. Gross (1953) au fost 71 supraetuiri din 76 de de cazuri.



Alte materiale medicale despre: Bolile intestinului subtire




Tuberculoza intestinala reprezinta una din cele mai rare localizari ale bacilului Koch. Se observa, in general, la virsta adulta, fiind datorita inghi [...]
Cunoscuta si sub denumirea de steatoree idiopatica, este considerata ca o malabsorbtie primitiva cauzata de un defect al mucoasei intestinale ce duce [...]
Sint procese secundare unor suferinte inflamatorii sau ulcerative de la nivelul tubului digestiv, al glandelor anexe sau de la organele genitale la fe [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile intestinului subtire

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile