eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile esofagului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile esofagului

Esofagoplastie


Este operatia care cuprinde o serie de procedee de inlocuire a esofagului toracic cu un segment din tubul digestiv, transpus in asa fel Incit sa faca legatura intre esofagul cercal sau faringe sus, iar jos sa se deschida in stomac, duoden sau jejunul superior. Segmentul de tub digestiv transpus poate fi stomacul sau un tub confectionat din peretele gastric, poate fi un segment din intestinul subtire sau poate fi un segment de colon, preferat azi (. 8). Traiectul segmentului transpus se confectioneaza nu in mediastinul posterior, ci in mediastinul anterior sau chiar presternal, sub tegumente.


Indicatiile majore pentru eso-fagoplastie sint doua :


1) Stenoza posteaustica a esofagului, cind esofagul stenozat nu se extirpa, ci ramine pe loc si segmentul transpus formeaza o punte, un bypass, intre portiunea supra si sub-stenotica.2) Cancerul esofagului din treimea medie sau treimea superioara, cind este necesara extirparea esofagului in totalitate si inlocuirea lui cu segmentul de tub digestiv transpus.
Oricare ar fi varianta aplicata ea trebuie sa indeplineasca, pe linga o executie impecabila, doua conditii importante : 1) Segmentul transpus sa fie calculat suficient de lung pentru a nu tractiona pe suturi si a nu produce desuniri. 2) Mezoul care acompaniaza segmentul transpus sa fie astfel preparat incit sa permita o buna mobilitate si transpozitie a segmentului, dar, in acelasi timp, sa-i asigure un aport sanguin optim pentru a nu-i periclita abilitatea (altfel se produce gangrena ischemica a ansei).
Alte materiale medicale despre: Bolile esofagului
Este o operatie care vizeaza largirea pasajului stenozat al cardiei. Cea mai simpla dintre variantele de cardioplastie se executa printr-o incizie ver [...]
Este o malformatie congenitala care produce disfagie prin anomalii vasculare ce comprima esofagul {izolat sau impreuna cu traheea). Vasele anormale si [...]
Este liernierea in cavitatea toracica a unei portiuni de organ abdominal (de obicei stomacul) prin hiatusul esofagian. Acest orificiu de trecere a eso [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile esofagului

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile