eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Colica biliara


Colica biliara
Medicamentul de electie este petidina (50 mg diluat in 10 ml apa distilata), injectata lent intravenos. In cazuri severe doza poate fi repetata dupa o ora. Morfina si derivatii sai, mult timp considerate ca tratamentul standard al colicii biliare, s-au dovedit mai ineficace in suprimarea durerii. Se poate folosi morfina precedata de atropina (0,6 mg) cu 1015 minutA (atropina ar relaxa sfincterul lui Oddi). Ceva confort se mai obtine prin caldura aplicata pe hipocondrul drept, sub forma unei perne electrice calde.
Daca atacul de colica biliara e urmat de icter inseamna ca aproape sigur un calcul a patruns in coledoc. In caz ca este vorba ae un icter moderat, tratamentul de espectativa are frecvent suc-oes. Ramine valabila regula de a nu te grabi sa operezi un pacient care a avut o colica biliara recenta. Chiar in cazuri de icter moderat asteptarea poate fi folositoare pentru ca poate feri pacientul ae operatie intr-un moment nefavorabil. Adesea icterul dispare chiar daca la itoarea operatie gasim calculi In coledoc. Icterul tnseamna functie hepatica deprimata. A opera pe pacienti cu functia hepatica deprimata inseamna a avea un numar de insuccese neasteptate in perioada postoperatorie, neexplioate prin leziuni anatomice (sindrom hepatorenal).

Trei-patru zile dupa ce au disparut simptomele si icterul (daca a fost) s-a decolorat se executa o colecistografie. In majoritatea cazurilor examenul va arata ca este bolnav colecistul si ope-catia va urma la un moment potrit.
Uneori se intilnesc colici biliare unde icterul dene tot mai profund si febra pacientului arata ca apare colangita. In acest caz, tntlrzierea cu operatia este o greseala.
<


/div>

Galerie de imagini si poze medicale: colica biliara


imagine cu colica biliaraimagine cu colica biliara imagini colica biliaraimagini colica biliara poza despre colica biliarapoza despre colica biliara


Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare
Se va consuma ceai de rostopasca. O jumatate de lingurita de planta la o ceasca de apa si un plic de supliment nutritiv Farmec Vital. Se beau [...]
Se ingereaza apa argiloasa, in fiecare dimineata cu \'/i ora inaintea mesei. Concentratia este de 150 ml apa de la robinet sau apa de pe ta [...]
Se va consuma ceai de rostopasca. O jumatate de lingurita de planta la o ceasca de apa si un plic de supliment nutritiv Farmec Vital. Se beau [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile cailor biliare

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile