eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Gripa

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » gripa

Otita medie


Otita medie
Aceasta boala este tot o complicatie dezagreabila a unei imbolnari gripale. Cum se explica acest lucru?
La nivelul sinusurilor nazale exista o legatura directa cu urechea medie, "trompa lui Eustachio". Si urechea medic reprezinta o catate, care are aceleasi functii ca si sinusurile. Urechea medic prezinta un invelis mucos asemanator cu invelisul sinusurilor, la nivelul ei putand aparea depozite lichidienc. Astfel, este perturbata functionarea oscioarelor auzului, care servesc la proarea sunetelor.In mod normal, la nivelul sinusurilor si al urechii medii exista o presiune scazuta. Atunci cand "trompa lui Eustachio" este obstruata, ca o consecinta a unei inflamatii, la nivelul urechii medii se strange o cantitate de secretie inflamatoare. Conducerea sunetelor este perturbata si auzul scade.
O otita medic cronica poate avea consecinte dezastruoase, ducand, in cel mai rau caz. la pierderea totala a auzului.


Exista urmatoarele mijloace terapeutice:

a Antibioticele: ca si in cazul sinuzitei. e valabil principiul unui tratament timpuriu, de scurta durata si in doza crescuta, cu penicilina sau alt antibiotic. Aceasta masura zeaza imbunatatirea capacitatii de aparare si prevenirea extinderii procesului inflamator.
a Terapia Baunscheidt: o metoda clasica de terapie prin excitare cutanata, cu scopul de a permite eliminarea elementelor toxice si inflamatoare la nivelul pielii din vecinatate. In acest caz, se face referire la regiunea din spatele urechilor, asa-numita apofiza mastoida. Pielea de la acest nivel este iritata, respectiv "intepata" cu un aparat special. Aparatul Baunscheidt e alcatuit din mai multe ace extrem de fine, montate pe un arc spiral, astfel ca ele sa intre numai superficial in piele; in acest mod, procedura este relativ putin dureroasa.
In final, regiunea de piele in cauza se trateaza cu "uleiul Baunscheidt". un amestec de diferite uleiuri vegetale cu un puternic efect excitant.
Dupa cateva ore, regiunea de piele se incalzeste si prezinta mancarimi, dupa care, la nivelul ei, apare o eruptie pustuloasa. in cateva zile se secreta o cantitate mai mare sau mai mica de puroi si, in acelasi timp, acuzele de la nivelul urechii medii se diminueaza. Eruptia cutanata se usuca incet si se ndeca fara complicatii.
Acest procedeu simplu a fost descoperit acum o suta cincizeci de ani. de inventatorul si tamaduitorul german Cari Baunscheidt, si are efecte universal-valabile in numeroase suferinte inflamatoare sau reumatice.
a Terapia prin plasturele cu cantharida: se bazeaza tot pe principiul excitarii cutanate ca si metoda Baunscheidt. in acest scop. se foloseste, oricat ar parea de ciudat, o substanta obtinuta dintr-o insecta. Este vorba de un gandac intalnit in zona Marii Mediterane, care produce, sub carapacea sa, o substanta iritanta pentru piele. Aceasta provoaca o inflama-tie. in scopul de a conduce substantele toxice din interior la suprafata. Masa de coca neagra folosita astfel se aplatizeaza sub forma si la dimensiunea unei monede, care se aplica pe piele. in cazul nostru, in spatele palionului auditiv, se acopera cu un tifon si se fixeaza cu leucoplast.
Dupa cateva ore, la nivelul acestei regiuni cutanate se formeaza o cula, cu continut lichidian galbui. Peste douazeci si patru de orc, se indeparteaza plasturele si se inteapa cula, cu atentie, cu un ac inrosit la flacara. Se sterge cu tampoane de vata lichidul ce iese din cula, iar locul se panseaza din nou. Dupa alte doua-trei zile. cula se usuca, iar stratul superficial se poate indeparta, fara dificultate, cu o penseta. Zona se ndeca apoi fara cicatrice.
Metoda plasturelui cu cantharida a fost, din pacate, cam data uitarii, dar ea se numara printre procedeele clasice de excitare cutanata, care urmaresc aducerea inflamatiei din interior la suprafata. Pentru inceput este, desigur, important sa cereti sfatul unui medic naturist sau unei persoane cunoscatoare a acestei practici.
Ambele metode - terapia prin plasturele cu cantharida si cea a lui Baunscheidt - sunt eficiente si in tulburari ale urechii interne, cum ar fi "sindromul Meniere", si in supa-ratoarea "tiuiala" a urechilor.


Galerie de imagini si poze medicale: otita medie


imagine cu otita medieimagine cu otita medie imagini otita medieimagini otita medie poza despre otita mediepoza despre otita medie


Alte materiale medicale despre: gripa

SIMPTOME La adulti: i a durere de ureche (fie o durere ascutita, brusca, fie o durere surda, continua) a febra si frisoane a congestie n [...]
Otita medie sau inflamatia urechii medii implica prezenta la nivelul ei a unui exsudat inflamator ce poate fi seros sau purulent. Este una dintre c [...]
Se recomanda comprese calde, aplicate pe ureche, cu ceapa cruda si frunze de varza, alternate cu comprese cu cartofi fierbinti pe ureche. Picioa [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre gripa

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile