eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Diabetul zaharat

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » diabetul zaharat

Care este tratamentul pentru diabet?


Care este tratamentul pentru diabet?

Diabetul poate cauza complicatii serioase inclusiv boli de inima, orbire, colapsul rinichilor si amputarea extremitatilor. In Statele Unite diabetul este pe locul sapte intre afectiunile cauzatoare de moarte. Descrierea urmatoarelor tipuri de diabet si cateva dintre riscurile asociate preluate de la Centru de Prevenire si Control al Imbolnavirilor din SUA, Atlanta Georgia poate fi prezentata succint dupa cum urmeaza:

Tipul 1 de diabet s-ar numi diabetul insulino-dependent melitus sau diabetul cu debut juvenil. Tipul 1 de diabet se regaseste in 5% pana la 10% din cazurile de diabet diagnosticat. Factorii de risc sunt mai bine definiti pentru diabetul de tip 1 decat pentru diabetul de tip 2 dar factorii autoimuni, genetici si de mediu sunt implicati in mod determinant in aparitia acestui tip de diabet.

Diabetul de tipul 2 s-ar numi diabetul mellitus nedependent de insulina sau diabetul cu debut adult. Diabetul de tipul 2 se regaseste in 90% pana la 95% din cazurile de diabet diagnosticat. Factorii de risc pentru diabetul de tipul doi includ varsta avansata, obezitate, cazuri anterioare de diabet in familie, diabet in sarcina, intoleranta la glucoza, inactivitate fizica, rasa.

Afro-americanii, hispanicii/latinoamericanii, amerindienii, si unii americani de origine asiatica au o predispozitie pentru diabetul de tipul 2.

Diabetul in sarcina se dezvolta in 2% pana la 5% dintre cazurile de sarcina dar dispare de obicei odata cu nasterea. Obezitatea este asociata cu un predispozitie pentru diabetul de tipul 2. De asemenea femeile cu diabet in sarcina au o predispozitie sporita pentru diabetul de tipul 2 odata cu trecerea timpului. Unele studii releva ca aproape 40% dintre femeile cu diabet in sarcina s-au imbolnavit in timp de diabet de tipul 2.Alte tipuri specifice de diabet rezulta din sindromuri genetice, operatii, droguri / medicamente, malnutritie, infectii si alte afectiuni. Aceste tipuri de diabet se regasesc in 1% pana la 2% dintre cazurile de diabet diagnosticate.

Care este tratamentul pentru diabet?

Se pot aborda mai multe strategii de tratament pentru diabet sub indrumarea unei echipe medicale calificate. Cunostiintele despre diabet, tratamentul si preventia evolueaza de la o zi la alta. Tratamentul are ca scop mentinerea, conservarea nivelului normal de glucoza in sange. Auto monitorizarea este o componenta determinata in tratarea diabetului. Tratamentul pentru diabet este personalizat si se adreseaza aspectelor medicale, psihosociale si ale stilului de viata.

Informatiile depre tratarea diferitelor forme de diabet preluate de la Centru de Prevenire si Control al Imbolnavirilor din SUA, Atlanta Georgia pot fi prezentate succint dupa cum urmeaza. Tratamentul diabetului de tipul 1: Deficitul productiei de insulina a pancreasului face ca diabetul de tipul 1 sa fie dificil de controlat. Tratamentul necesitata un regim strict care incude de obicei o dieta calculata cu grija, activitate fizica ificata, testarea la domiciliu a nivelului de glucoza in sange si multiple injectii cu insulina zilnice.

Tratamentul diabetului de tipul 2: Acest tratament include de obicei un control al dietei, exercitii fizice, controlul la domiciliu al nivelului glucozei in sange, medicatie orala si/sau insulina. Aproximativ 40% dintre pacentii cu diabet de tip 2 necesita injectii cu insulina.

Ce cauzeaza diabetul de tipul 1?
Factori ce determina aparitia diabetului de tipul 1 sunt diferiti de cei ce determina diabetul de tipul 2 desi mecanismul exact de declansare a bolii nu este cunoscut inca. Se suspecteaza ca diabetul de tipul 1 apare in prezenta unui declansator cum ar fi un
virus necunoscut ce stimuleaza un atac imun asupra celulelor pancreatice beta care produc insulina la persoane cu predispozitie genetica.

Poate fi diabetul prevenit?
O serie de studii au aratat ca exercitii fizice regulate pot reduce semnificativ riscul declansarii diabetului de tip 2. Se pare de asemenea ca diabetul de tipul 2 este asociat cu obezitatea. Cercetatorii fac progrese pas cu pas in identificarea factorilor genetici si a declasatorilor care determina predispozitia unor indivizi la diabetul de tipul 1 dar prevenirea cat si vindecarea raman inca inaccesibile.

Exista o cura pentru diabet?
Ca raspuns la povara in crestere a bolii diabetice comunitatea celor implicatii in rezolvarea problemei diabetului au trei posibilitati: sa previna, sa vindece si sa imbunatateasca asistenta medicala pentru diabetici in scopul prevenirii complicatiilor devastatoare asociate acestei boli.
Alte materiale medicale despre: diabetul zaharat

In infarctul acut de miocard apar toate formele principale de aritmii. Pentru a intelege anatomia sistemului de conducere si principiile electrofiz [...]
In infarctul acut de miocard apar toate formele principale de aritmii. Pentru a intelege anatomia sistemului de conducere si principiile electrofiz [...]
De la inceput se pune intrebarea daca alergia alimentara poate fi prevenita (la fat si la copilul mic). Raspunsul nu este usor de dat, intru-cit au ex [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre diabetul zaharat

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile