eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Diabetul zaharat


Diabetul zaharat
Tulburare a meolismului glucidic, care are drept consecinta cresterea cantitatii de zahar in sange, peste 1,20 g la mie (hiperglicemie) si eliminarea lui prin urina (gli-cozurie). Aceasta se datoreste nu numai pancreasului, ci si disfunctiei hipofizei, suprarenalelor, tiroidei, precum si celei a glandelor sexuale. Daca intervine o tulburare in desfasurarea activitatii antagoniste a acestor glande fie prin scaderea secretiei de insulina a pancreasului, fie prin cresterea secretiei celorlalte glande, atunci se instaleaza hiperglicemia si glicozuria. Bolnavii se g de nevoia continua de a urina mult, ajungand sa elimine pana la 4-5 1 de urina in 24 ore (poliurie), de sete mare (polidip-sie) si de slabire a fortelor si scadere in greutate, in ciuda faptului ca mananca foarte mult (polifagie).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, anghinarea, armurariul, brusturele, ceapa, cicoarea, ciocul berzei, ciumareaua, coacazul negru, coada soricelului, dudul, fasolea, fragul, fumarita, inul, jalesul de gradina, macesul, macrisul de balta, merisorul, mesteacanul, murul, napraznicul, nasturelul, nucul, obligeana, papadia, pirul, prazul, saschiul, scaiul, schinduful, sclipetii, trei-frati-patati, tintaura, urzica, valeriana, vascul.


Retete utilizate

UZ INTERN:

Afinul - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe
zi, indulcite numai cu zaharina, in curs de cate 40 de zile, cu pauza de doua saptamaniIntre ele.
Anghinarea - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau
2-3 cani pe zi, in cure de 20-30 de zile, cu pauze egale cu durata curei.
Brusturele - infuzie dintr-o lingura de radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se beau
2-3 cani pe zi. Tinctura medicinala obtinuta din radacina tei. Se administreazaIntern: 30 de picaturi, de 3 ori pe zi.
Ceapa - tinctura medicinala obtinuta din bulb. Se iau 30 de picaturi, de 3 ori pe zi.
Cicoarea - infuzie din 2 lingurite de flori, la o ceasca cu apa in clocot. Se lasa
10 minute. Se bea caldut, 1-2 cesti pe zi. Radacinile se pot consuma proaspete.
Ciocul berzei - decoct din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe
4-5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Ciumareaua - infuzie din 2 lingurite de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3
ceaiuri pe zi.
Coacazul negru - infuzie din 2 lingurite de frunze uscate, maruntite, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute. Se beau 2-3 cani pe zi, inainte de mese.
Coada soricelului - infuzie dintr-o lingura de flori maruntite, peste care se toama o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, inainte de mese.
Dudul - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Fasolea - decoct dintr-o lingura de teci fara seminte, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Fragul - infuzie din 2 lingurite de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Jalesul de gradina - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Nucul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Obligeana - infuzie dintr-o lingura de rizom uscat si maruntit, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Saschiul - tinctura medicinala obtinuta din partile aeriene florifere. Se iau 30 de picaturi, de 3 ori pe zi.
Tintaura - extract dintr-o lingurita de ta uscata, la o ceasca cu apa rece. Se lasa la macerat 6-8 ore si apoi se strecoara. Se bea fractionat, cu lingurita, in timpul unei zile. Urzica - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. scul - macerat din frunze." primele trei saptamani 3 cani pe zi, in urmatoarele 2 saptamani, 2 cani pe zi, si in urmatoarea saptamana, o cana pe zi.


Ceaiuri complexe

1. Afin - frunze, Dud - frunze. Nuc - frunze, Fasole - teci fara seminte. Izma - frunze, Papadie - ta. Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Afin - frunze (60 g), Mesteacan - frunze (20 g), Urzica - frunze (10 g). Fasole -teci (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Afin - frunze. Fasole - teci, In - seminte, toate in parti egale. Decoct din 25 g de amestec, la 1 litru de apa, care se lasa o ora. Se bea in cursul unei zile, in 2-3 reprize, inainte de mese.
4. Afin - frunze (20 g), Merisor- frunze (20 g). Mur- frunze (30 g), Trei-frati-patati - ta (10 g), Pir- rizom (20 g), Papadie - radacina (10 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, timp de 1-2 luni.
5. leriana - radacina, Fasole - teci, Ciumarea - ta, Alin - frunze. Coada soricelului- ta, toate a cate 2 linguri. Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
6. Maces - fructe (4 linguri), Schindut - partile aeriene, Cwmarea - partile aeriene, Armurariu - partile aeriene, cate 2 linguri de fiecare. Afin - frunze (o lingura). Decoct dinlr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
7. Afin - frunze (2 linguri). Urzica - frunze (o lingura). Fasole - teci (o lingura), Nasturel - ta (o lingura), Macris de balta - ta (o lingura). Scai - radacina (o lingura). Coada soricelului - ta (o lingura), Papadie - radacina (o lingura), Tintaura - ta (o lingura). O lingurita de amestec, se fierbe 3 minute in 200 ml apa. Se lasa sa stea 8 ore si apoi se filtreaza. Se bea o cana dimineata, pe stomacul gol.
8. Coacaze negre - fructe (3,5 linguri), Mesteacan - frunze (3 linguri), Fumarita -ta, Eucalipt - (2,5 linguri). Din acest amestec se opareste, timp de 3 minute, o lingurita la 200 ml de apa, apoi se filtreaza si se amesteca cu decoctul rezultat dintr-o lingurita din urmatorul amestec: Sclipefi- ta (3 linguri) si Fasole - teci (2 linguri), care se fierb cinci minute in 200 ml apa.
9. Se mai pot administra, de 3 ori pe zi, cate 12 picaturi din tinctura de Ceapa, Brusture, Saschiu sau Nuc (frunze).Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Diabetul este o boala in care nivelurile zaharului din sange sunt in mod cronic deasupra valorilor normale. Oamenii fac diabet atunci cand pancr [...]
Diabetul este o boala metabolica caracterizata printr-o eliminare abundenta de urina, cu modificarea compozitiei urinei si tendinta de casex [...]
Acesta apare la bolnavii cu hipertiroidism. Extractele tiroidiene determina hiperglicemii, mobilizarea glicogenului hepatic si tisular. Evolutia diab [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile