eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Boli sexuale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli sexuale

Contraceptivele orale


Contraceptivele orale
Folosite in general peniru prenirea sarcinii si penlru a controla dismenoreea si singerarile anovulatorii. Contraceptivul ideal contine cantitatea cea mai mica de steroizi pentru a minimaliza efectele secundare, dar in cantitati suficiente pentru a preni sarcina sau hemoragiile. Contraceptile orale contin o combinatie de estrogen sintetic (mcstranol sau elinilestradiol) si progesteron sintetic (noretindron. noretindron acetat, noretinodrel. norgestrel sau etinodioldiacelat). Formulele bifazice sau trifazice folosesc diferiti agenti pentru diferitele etape ale ciclului.
In ciuda sigurantei oferite de aceste preparate, persoanele care le intrebuinteaza au un risc crescut de tromboza noasa profunda, embolie pulmonara, accident vasculat cerebral tromboembolic, hipertensiune, intoleranta la glucide si coleliliaza. Riscurile sint crescute ia fumatoare si cu inaintarea in virsta. iar medicatia trebuie intrerupta la femeile care acuza tulburari vizuale sau cefalee. Alte efecte secundare sint reprezentate de dispepsia minora, jena la nilul sinilor, cresterea in greutate, pigmentarea fetei (cloasma) si efectele psihologice ca depresia si modificari ale libidoului. Conlraceptia orala nu se asociaza cu o incidenta crescuta a neoplasmului uterin. cervical sau de sin.
Contraindicatiile absolute ale folosirii contraceptilor orale includ antecedentele de trombembolism, afectiuni vasculare cerebrale sau coronariene, suspiciunea sau diagnosticul de careinom mamar ori ale altor neoplasme estrogen-dependenle, singerarea genitala ncdiagnoslicata sau sarcina suspicinala sau cunoscuta. Contraindicatiile relati includ hipertensiunea, migrenele, diabetul zaharat, leiomioamele uterine. siclemia. hiperlipidemia si anumite interntii chirurgicale.



Alte materiale medicale despre: Boli sexuale

Contraceptivele orale sint extrem de eficace (doar 1 % esecuri), iar dozajele actuale prezinta mai putine riscuri cardiovasculare decit inainte. Daca [...]
Contraceptivele orale reprezinta un alt factor de risc independent-pentru accidentul vascular cerebral. Contraceptivele orale multiplica riscul pent [...]
Contraceptivele orale reprezinta un alt factor de risc independent-pentru accidentul vascular cerebral. Contraceptivele orale multiplica riscul pent [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli sexuale

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile