eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli de colon, rect, anus

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli de colon, rect, anus

Proctite (rectite)

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Sint procese inflamatorii specifice sau nespecifice ale rectului asociate, de regula, cu inflamatia colonului si realizind un lou anatomoclinic de rectocolita.In cadrul reetocolitelor sint individualizate urmatoarele forme : 1. Rectocolita ulceroasa (ulcerohemoragica), intinsa de la canalul anal pina la cec. Tratamentul este medical si chirurgical. Tratamentul medical are urmatoarele obiective : a) masuri de remontare : repaus la pat, transfuzii sanguine, corectarea tulburarilor hi-droionice, regim caloric fara a irita intestinul si sarac in rezidii, vitaminoterapie, sedative ; b) tratament antiinflamator : corticoizi se folosesc in formele incipiente fara febra sau alte manifestari de infectie secundara. Se administreaza per os Prednison 15•30 mg/zi sau, local spalaturi rectale cu 40 mg hidrocortizon in 50•100 ml solutie salina ; c) se mai foloseste tratament imunosupresiv cind se banuieste o cauza imunologica ; d) Salazopirina, o sulfamida cu actiune specifica pentru tesutul conjunctiv, se da 1 g de 4•6 ori pe zi (drajeuri de 0,500 g).

Tratamentul chirurgical are urmatoarele indicatii :
a) formele ce pun in pericol viata bolnavului (forma acuta fulminanta, forma toxica, hemoragii masive, perforatii);
b) formele rezistente la tratament medical (cronice, recidinte, inlidante) ;
c) formele cu oomplicatii locale (leziuni perirectale, ocluzie) sau generale (artrite, complieatii hepatice, piodermite).

Posibilitatile operatorii slnt: a) operatie de deritie, care cel mai adesea este o ileostomie terminala (ileoproctie) si constituie un timp preliminar exereaei ; b) rectocolectomie totala cu ileostomie terminala definiti, interventie mutilanta ce pretinde o urmarire si Ingrijire postoperatorie atenta si indelungata ; c) exareza incompleta cu pastrarea unui segment rectal la care se face anastomoza ileonului se poate practica in caz de leziuni reduse pe segmentul rectal restant.
2. Rectocolita tuberculoasa beneficiaza de tratament medical specific general si local, sustinut de un tratament de remontare Tratamentul chirurgical este indicat in stricturi nedilaile (recte-tomie interna) sau in stricturi etajate (rezectie rectala).
3- Proctita micotica (actinomicoza rectala) are ca tratament initial medical ccinoterapie si aureomicina. Tratamentul chirurgical ae indica in faza de fistulizare (debridare) sau de stenoza constituita (rezectie sau amputatie de rect).Alte materiale medicale despre: Boli de colon, rect, anus
Interventie chirurgicala prin care colonul mobil este fixat la peretele abdominal posterior. Colopexia este folosita ca act complementar de fixare a c [...]
Diverticulul colonului este o di-taiatie ampulara datorita hernierii mucoasei prin stratul muscular al peretelui care a cedat presiunii crescute din c [...]
(tiflostomie, anus lateral drept). Este o interventie chirurgicala ce realizeaza fistulizarea la exterior a intestinului gros la nivelul cecului. Efic [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli de colon, rect, anus

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile