eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Simptome

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » simptome

Lentile de contact

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements


LENTILE DE CONTACT

O lentila de contact este echivalentul unei lentile de ochelari care se pune direct pe ochi.

Purtatul lentilelor este in mod diferit tolerat in functie de persoana (mai mult sau mai putin bine, sau uneori chiar trebuie sa fie interzis). Deci numai medicul oftalmolog va putea sa va prescrie, dupa un examen ocular, lentila care, va fi cea mai potrivita pentru dumneavoastra (tare sau supla) Tot el va va arata cum trebuie sa le manuiti (fixarea, scoaterea si spalarea lentilelor).

Avantajul fata de ochelari este, pe langa caracterul estetic, si asigurarea unei mai bune corectar 313c21d i a unor defecte de vedere.

In schimb, inconvenientul major, dupa ce va veti adapta lentilelor, este ca exista un anumit numar de reguli ce trebuie respectate in mod obligatoriu, pentru evitarea unor consecinte suparatoare pentru vederea dumneavoastra precum si pentru a mentine cat mai mult timp durata de viata a lentilelor (nu putem, ca o pereche de ochelari, sa le aruncam intr-un colt si sa le stergem din cand in cand cu o batista sau sa suflam peste ei).

CELE ZECE REGULI CARE VOR FACE DIN DUMNEVOASTRA UN PURTATOR DE LENTILE AVIZAT

1. O lentila (doar daca nu cumva e vorba de o lentila ce trebuie purtata permanent) nu trebuie sa fie tinuta pe ochi douazeci si patru de ore din douzeci si patru. Purtatul maxim se situeaza in jur de 14-l5 ore. Este categoric interzis sa dormiti cu lentilele (exista riscul ca acestea sa se lipeasca de cornee).
2. Manuirea (fixarea, scoaterea si spalarea lentilelor) trebuie sa se faca deasupra unei mese sau a unei tavi de exemplu. Astfel, daca le scapati din mana, le veti putea gasi mai usor. Verificati daca nu cumva eventual au ramas lipite pe mana sau pe haine. In cursul acestor manuiri, aveti mare grija sa nu schimbati intre ele lentilele. Intr-un anumit numar de cazuri, defectul de vedere nu este identic pentru fiecare ochi: atunci lentila dreapta nu este identica cu lentila stanga.

3. Nu puneti in ochi orice colir fara avizul medicului, caci acesta poate, in unele cazuri, sa deterioreze lentilele, mai ales daca sunt suple.

In caz de vedere tulbure sau ochi rosu, scoteti-va lentilele si consultati oftalmologul.

4. Trebuie sa aveti in permanenta la dumneavoastra, cu ocazia deplasarilor, tocul pentru lentile precum si ochelarii, ceea ce va va permite, in cazul unei jene trecatoare, sa va scoateti lentilele de contact si sa le inlocuiti cu ochelarii. E bine sa aveti si un document care sa ateste ca sunteti purtator de lentile de cotact. In caz de pierdere a cunostintei sau de accident, aceasta va permite persoanelor care va acorda ajutor sa fie informate despre acest lucru si sa vi le scoata imediat.

5. Trebuie sa stiti ca sarcina, administrarea unor medicamente (antispastice, tranchilizante, antialergice, neuroleptice, antidepresive, antihipertensive, antiseptice, antibiotice, antivirale, antiinflamatoare derivate din cortizon, unele pilule contraceptive vitaminizate) pot sa modifice calitatea vederii cu lentilele de contact si sa diminueze umiditatea ochiului. Trebuie sa informatii despre toate astea medicul de familie si/sau oftalmologul ( Medicamentele si lentilele de contact).

6. Dezinfectantul din piscine deterioreaza lentilele, la fel ca si atmosfera plina de praf si de fum (daca contactul este prelungit si repetat).

7. Nu va machiati ochii decat dupa ce v-ati fixat lentilele de contact. Inchideti ochii cand va parfumati, ca sa evitati deteriorarea lentilelor.

8. Lentilele de contact necesita o intretinere atenta zilnica si, mai minutioasa, o data pe saptamana; tocul pentru lentile trebuie si el curatat zilnic.

9. Trebuie sa va spalati corect mainile inainte de a incepe diferitele manuiri si sa vi le clatiti intre fiecare operatiune, ca sa nu amestecati produsele. Nu va stergeti niciodata lentilele de conctact cu o carpa plusata. Nu amestecati produsele pentru lentilele suple cu cele pentru lentilele tari.

10. Diferitele produse pe care le folositi pentru intretinerea lentilelor nu trebuie sa fie puse in contact cu ochiul, cu exceptia unor dintre ele (medicul oftalmolog va va preciza numele lor). Nu lasati o lentila in acelasi produs mai mult de douasprezece ore. Schimbati-o, aruncand solutia deja folosita.INTRETINEREA LENTILELOR DE CONTACT

Exista acum produse multifunctionale care permit spalarea, conservarea si fixarea lentilelor de contact si nu mai este neaparat nevoie sa spalati lentilele inainte de fixare. In schimb, produsul ales va trebui, fireste, sa fie schimbat zilnic. El permite:

stergerea lentilelor intre degete;

clatirea;

conservarea;

fixarea (uneori dupa clatire cu ser fiziologic pentru lentilele suple).

Solutii pentru intretinerea lentilele de contact:

OPTI-FREE MULTI-ACTION SOLUTION

OPTI-FREE ENZYMATIC CLEANER cp
Alte materiale medicale despre: Simptome


loading...Termenul de "dermita(e) de contact" desemneaza procese cutanate morbide cu substrat inflamator (acut, subacut sau cronic), adesea de aspect eczematifo [...]
SINUZITA MANIFESTARI Durere de cap, predominant in regiunea sinusurilor. Acestea sunt mici cavitati osoase situate la nivelul fruntii (sin [...]
ALCOOL Alcoolul face parte, de secole, din obiceiurile si din cultura celor mai multe societati umane. Alcoolul face parte si din placerile viet [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre simptome

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  loading...

  Vezi toate intrebarile