eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante adaptogene

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante terapeutice » plante adaptogene

Digestia


Digestia
Sistemul digestiv cuprinde gura, esofagul, stomacul, ficatul, pancreasul, intestinul subtire, colonul si rectul. Digestia este adesea afectata de stres. Hormonii stresului pot incetini digestia, lasand hrana sa fermenteze si sa stagneze. Stresul are de asemenea o influenta semnificati asupra echilibrului microflorei intestinale (bacteriile care ajuta digestia) si poate provoca indigestie, diaree si sindromul abdomenului iriil.

Adaptogene pentru sanatatea digestiei
Cele mai multe adaptogene nu sunt folosite ca tonice digestive tipice, insa ele sprijina numeroase aspecte ale digestiei si absorbtiei, incluzand contracararea cresterii in greutate prin acumularea de grasimi pe abdomen, reglarea meolismului pentru gestionarea eficienta a greutatii si actiunea antiulceroasa. in unele cazuri, ele stimuleaza functia digesti.
> Urmatoarele adaptogene sustin sanatatea digestiei: amla, ginsengul american, ginsengul asiatic, astragalus, dang shen, busuiocul sfant, lemnul-dulce, prince seng, shatari si shilajit.

Obsertii adaptogene
a Amla este buna pentru tulburarile sistemului digestiv, incluzand indigestia, constipatia, colitele, flatulenta si hemoroizii. De asemenea, sporeste focul digestiv.
a Astragalus este folosit pentru diaree cronica, ulcere cronice si hemoroizi.
a Busuiocul sfant poate scadea nivelurile colesterolului si ale trigliceridelor si este un carminativ (alina tulburarile digestive) folositor pentru eliberarea gazului, greata si stari de voma.
a Ginsengul american este un medicament folositor pentru intensificarea digestiei si absorbtia nutrientilor. Mesteca-rea in cantitati mici a radacinii poate ajuta la stimularea acidului gastric si a sucurilor digestive. Aceasta actiune o face folositoare pentru lipsa acidului in stomac (aclorhi-drie), huruitul intestinal (borborisme) si absorbtia slabita.
a Lemnul-dulce ofera beneficii semnificative pentru sindromul colonului iriil si bolile inflamatoare ale intestinelor, incluzand maladia lui Crohn si colitele ulceroase. Este o buna alegere pentru iritatie, inflamatie sau ulceratie a tractului gastrointestinal. Este un important remediu pentru gastrite, ulcere gastrice si duodenale, ileita si sindromul stomacului permeabil si un excelent tonic digestiv. Lycium promoveaza dezvoltarea unei flore intestinale sanatoase.
Prince seng umezeste tesutul membranei mucoase si poate fi folosit, de asemenea, pentru febra tractului gastroin-testinal, gastrite, constipatia uscata si inflamarea intestinelor gros si subtire.
Shatari este folosit pentru iritatia gastrica si ulcere si pentru a preintampina iritatia stomacului indusa de aspirina.
a Shilajit protejeaza impotri tulburarilor gastrice si a gas-tritelor.Alte materiale medicale despre: plante adaptogene

SIMPTOME a pirozis. a gaze, ragaituri. a presiune si/sau durere abdominala care poate iradia spre piept. a greata moderata. a vars [...]
In primul capitol am vazut ca Ayurveda ofera un fundament unic pe care sa construim o noua modalitate de intelegere a corpului omenesc un f [...]
Pentru desfasurarea in conditii normale a diverselor sale functii, organismul are nevoie de energie si elemente nutril.ivc. Acestea ii sint furnizate [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre plante adaptogene

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile