eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Hemoroizii


Hemoroizii


Tumefieri dureroase, uneori sanguinolente. ale venelor regiunii recto-anale (hemoroidale), datorate procesului inflamator. Se pot deosebi: hemoroizi externi, in afara orificiului anal, si hemoroizi interni, in interiorul anusului.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarca, arnica, anasonul, castanul porcesc, cerentelul, coada calului, coada soricelului, crusinul, frasinul, galbenelele, iarba rosie, lumanarica, murul, musetelul, mararul, nalba mare, nucul, papadia, patlagina, pelinul, plopul negru, salcia, stejarul, sunatoarea, sorvul, tataneasa, troscotul, urzica.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Anghinarea - infuzie din 2 lingurite ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize, dupa mesele principale.
Amica - infuzie dintr-o lingurita de pulbere flori, peste care se toarna o cana cu apa fierbinte (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea cu inghitituri rare.
Cerentelul - decoct din 2 lingurite de radacini, la o cana cu apa (250 ml), indulcit cu zaharina sau neindulcit. Se bea pe stomacul gol.
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori, la 500 ml de apa clocotita. Se lasa 15-20 de minute si apoi se se strecoara. Se bea in cursul unei zile. in caz de constipatie, se adauga coaja de crusin si fructe de fenicul.


Frasinul - infuzie dintr-o lingura de frunze uscate, maruntite, la o ceasca cu apa clocotita. Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se bea caldut, inainte de culcare. Galbenelele - infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, inaintea meselor principale, pe stomacul gol.
Mararul- infuzie din 2 lingurite de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de Hori si frunze maruntite, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau I -2 cani pe zi.
Tataneasa - infuzie din 2 lingurite de pulbere de radacina, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Troscotul - infuzie din 1-2 lingurite cu pulbere de ta, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.

Ceaiuri complexe
1. Crusin - coaja (20 g). Coada soricelului - flori (20 g). Decoct din 2 lingurite de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, una dimineata, pe stomacul gol, alta seara, la culcare.
2. Coada soricelului - flori (20 g), Musetel - flori (10 g), Nuc - frunze (10 g), Sunatoare - ta (10 g), Papadia - ta (10 g), Crusin - coaja (20 g), Urzica - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Coada soricelului - flori (50 g), Pansele - flori (40 g), Arnica - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, inainte de mese.
4. Urzica - frunze (60 g), Lumanarica - flori (20 g), Castan porcesc - flori (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
5. Crusin - coaja (40 g), Nalba mare - radacina (20 g), Anason - fructe (20 g), Musetel - flori (20 g), Nuc - frunze (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


UZ EXTERN:

Coada calului - decoct din 1-2 lingurite de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fac bai la sezut.
Coada soricelului- infuzie preparata din 2 linguri de flori, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica comprese in zona orificiului anal. Bai locale cu 30-60 g de flori, la 1 litru de apa. Iarba rosie - infuzie din 2-4 linguri de ta uscata, maruntita, peste care se toarna 1/2 de litru de apa clocotita. Se Iasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac bai in zona sezutului.
Lumanarica - decoct din frunze tinere (50 g), intr-un litru de lapte. Se fierbe 10-l5 minute si se lasa la racit, apoi se strecoara. Se aplica cataplasme in zona hemoroidala. Mararul - infuzie din 4-5 linguri frunze, la 250 ml apa clocotita. Se fac bai la sezut. Murul- infuzie din 2 lingurite de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se aplica cataplasme in zona hemoroidala.
Musetelul - infuzie din 3 linguri de flori, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se aplica catasplame in zona hemoroidala.
Nalba marc - infuzie din 2 lingurite de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lac clisme zilnice.
Patlagina - infuzie din 30 g frunze uscate, maruntite, peste care se toarna 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 25-30 de minute si apoi se strecoara. Se fac bai locale in zona hemoroidala.
Plopul negru - infuzie din 15-20 g de muguri, la 1 litru de apa clocotita. Se fac bai locale in zona hemoroidala.


Salcia - decoct din 40 g de coaja, la 1 litru de apa. Se fierbe 15-20 de minute. Se fac bai locale.
Stejarul - decoct din 20-30 g de coaja, la 1 litru de apa. Se fierbe 20 de minute. Se fac bai locale.
Sunatoarea - infuzie din 2 linguri de ta uscata, maruntita, peste care se toama o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac bai locale.
Sorvul - infuzie dintr-o lingura de ta maruntita, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se fac bai locale.
Tataneasa - decoct din 4-5 linguri de radacini maruntite, la 250 ml de apa, care se fierb 20 de minute. Se fac bai la sezut.


Ceaiuri complexe

1. Stejar- coaja (10 g), Jales - frunze (50 g), Musetel- flori (5 g). intreaga cantitate se amesteca, se pune la 1 litru de apa si se fac 1-2 bai la sezut, pe zi.
2. Stejar - coaja (20 g), Tatancasa - radacina (20 g). Musetel - flori (20 g), Amica -flori (20 g), Pelin - ta (10 g), Sorv - ta (10 g). Din acest amestec se iau 2 linguri care se umecteaza cu 4 linguri de alcool si se lasa intr-un s acoperit, timp de 10 ore. Se infuzeaza apoi cu 100 ml de apa. Se filtreaza. Se fac tamponari si badi-jonari in zona hemoroidala.


Galerie de imagini si poze medicale: hemoroizii


imagine cu hemoroiziiimagine cu hemoroizii imagini hemoroiziiimagini/poza hemoroizii


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale
Foarte important este ca alimentatia sa asigure, in mod constant, un scaun moale. Cel mai indicat este consumul de tarate din grau, precum si [...]
SIMPTOME a sangerare anala de culoare rosu aprins care poate fi remarcata sub forma unor dungi pe materiile fecale sau pe hartia igienica. a s [...]
Hemoroizii sint dilatatiile varicoase ale plexurilor hemoroidale din submucoasa ano-rectala (fig. 13). Boala se intilneste destul de frecvent atit la [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile