eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Conjunctivita

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Conjunctivita


Inflamatia acuta sau cronica a conjunctii (membrana care tapeteaza fata poste-rioara a pleoapelor si globul ocular pana la periferia corneei), produsa de diferiti agenti iritanti fizici sau chimici si de infectii microbiene. Conjunctivita de primavara se datoreaza sensibilitatii fata de polen. Conjunctivita purulenta este produsa de infectia cu diferiti germeni piogeni.
Plante medicinale ce pot fi folosite: albastrelele, arnica, coada calului, coada soricelului, feniculul, galbenelele, isopul, morcovul, musetelul, nalba mare, nucul, papadia, patlagina, patrunjelul, silurul, socul, spanacul, sulfina, sunatoarea, talpa gastii, trandafirul, turita mare, vita de vie, zmeurul.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Coacazul negru - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se bea
o cana pe zi.
Morcovul - se bea zilnic 500 ml suc de morcov. Rezultate bune da amestecul de suc
de morcov cu patrunjel si suc de morcov cu suc de spanac, 500 ml pe zi. Cura dureaza


2-3 saptamani.

Silurul - infuzie din 3 lingurite de pulbere din ta sau ta uscata, maruntita, peste
care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se bea o cana pe zi.

UZ EXTERN: Albastrelele - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, la 2 cesti de apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese pe pleoape. Coada soricelului - infuzie din 2-3 linguri de flori, la 1/2 litru de apa clocotita. Se aplica comprese pe pleoape.Feniculul - infuzie dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (200 ml). Se aplica comprese pe ochi, sau chiar bai oculare.
Galbenelele - tinctura preparata prin macerarea a 20 g, timp de 8-l0 zile, in 100 ml alcool de 60A°; la 100 ml apa fiarta si racita, se adauga 5-l0 g tinctura, cu care se aplica comprese locale.
Isopul - infuzie din 1-2 lingurite de ta maruntita, sau pulbere de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese pe pleoape.
Musetelul

• infuzie din 3 linguri de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml), la care se adauga 4 grame de acid boric. Se raceste si apoi se strecoara. Se fac bai zilnice la ochi sau se aplica sub forma de comprese.
Patlagina - infuzie din 2 linguri de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa sa stea 15-20 de minute, se strecoara. Se fac bai zilnice sau se aplica comprese pe ochi.
Socul - infuzie din 50 g flori, frunze, fructe, la 1 litru de apa clocotita. Se Iasa acoperita 20-25 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese in zona pleoapelor. Sulfina - infuzie din 2 linguri de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se fac bai sau se aplica comprese pe pleoape.
Sunatoarea - infuzie din 2-3 linguri de ta uscata si maruntita, peste care se toarna
o cana cu apa clocotita (250 ml). Se Iasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara.
Se fac bai oculare sau se aplica comprese pe pleoape.
Talpa gastii - decoct din 2 linguri cu pulbere de ta, la 250 ml de apa. Se fierbe
5 minute, se Iasa la racit 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese pe
pleoape.
Turita mare - infuzie din 2 linguri cu pulbere din ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se Iasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese locale in zona pleoapelor.
Vita de vie - se pun zilnic in ochi picaturi cu seva de vita de vie.


Ceaiuri complexe

1. Musetel - flori (10 g). Coada soricelului - flori (10 g). Galbenele - flori (20 g), Albastrele - flori (20 g), Isop - ta (10 g). Infuzie din acest amestec, o lingura la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac bai sau se aplica comprese in zona pleoapelor.
2. Coada calului - ta rde (20 g). Nuc - frunze (20 g), Nalba mare - flori (30 g). Trandafir de dulceata - flori (30 g). Infuzie din acest amestec, o lingura la o cana cu apa clocotita. Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se fac bai oculare sau se aplica comprese.
3. Silur- ta (20 g), Patlagina - frunze (15 g), Feniculul- fructe (10 g), Amica -flori (5 g). Infuzie din acest amestec, o lingura, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se Iasa 15 minute si apoi se strecoara. Se fac bai sau se aplica comprese in zona pleoapelor.


4. Zmeur- frunze (15 g), Papadie - ta (10 g), Nuc- frunze (10 g), Sclipeti- rizom (10 g), Silur- ta (5 g). Infuzie din acest amestec, o lingura, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se Iasa 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac bai oculare sau se aplica comprese in zona pleoapelor.


Galerie de imagini si poze medicale: conjunctivita


imagine cu conjunctivitaimagine cu conjunctivita imagini conjunctivitaimagini conjunctivita poza despre conjunctivitapoza despre conjunctivita


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Este inflamatia mucoasei conjunctivale (membrana ce captuseste fata posterioara a pleoapelor si fata anterioara a globului ocular, pana la [...]
Aromoterapia intervine eficace si intr-u\'n asemenea tip de suferinte dar, datorita iritarii ochilor de uleiurile volatile, foloseste extracte a [...]
Aromoterapia intervine eficace si intr-u\'n asemenea tip de suferinte dar, datorita iritarii ochilor de uleiurile volatile, foloseste extracte a [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile