eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Sangerari uterine


Sangerari uterine

Sangerari uterine

Se cauta cauza care se poate afla numai dupa un consult ginecologic si se face tratament in functie de cauza care produce hemoragia.

Se vor putea folosi urmatoarele te medicinale: cerentel, coada calului, creasta cocosului, gutui, jneapan, racusor, salvie, saschiu, stejar, stevie, urzica, vasc, vita de vie, zada.

Modul de folosire al telor medicinale.

Intern se pot folosi anumite te si sub forma de praf. Pentru aceasta se va usca ta, se pune apoi in rasnita de cafea si se macina fin. Se cerne apoi cu sita fina. Se iau 4 lingurite de praf in cursul unei zile. Se pun in gura pentru 15 minute, timp in care se umezesc cu saliva, apoi se inghit.

Cerentel ( Geum urbanum) rizomi- din care se va lua o lingurita care se marunteste si se va pune la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 15 minute dupa care se va strecura si se vor putea consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Intern se poate lua si sub forma de praf.

Coada calului (Equisetum arvense) se vor pune 4 linguri de ta maruntita la un litru de apa care se vor fierbe, timp de 15 minute. Se va strecura dupa care se vor face spalaturi vaginale. Intern se pot consuma sub forma de pulbere- 1 lingurita luat in cursul unei zile in mai multe prize. Intern se poate lua si sub forma de praf.

Creasta-cocosului (Sporassis crispa), extern. Se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Gutui (Cydonia oblongata) se vor fierbe gutuile pentru 15 minute dupa ce s-au maruntit. La 500 ml de ape va pune o gutuie de marime potrivita. Se strecoara si se vor face spalaturi. Este foarte utila pentru ca mucilagiile din seminte ajuta. Se pot folosi chiar si ceaiurile din frunze de gutui care sunt si ele hemostatice.

Jneapan (Pinus mugo) o lingurita de muguri se vor pune maruntiti la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma 3-4 cani pe zi.

Liliac (flori)- se pun 2 linguri de flori la 500 ml apa clocotita. Se lasa apoi timp de 15 minute si se strecoara. Se pot consuma in cursul zilei eventual indulcite cu miere dupa gust.

Racusor (Polygonum bistorca), 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 500 ml apa. Se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi. Intern se poate lua si sub forma de praf.

Salvie (Salvia officinalis) 1 lingurita de ta se marunteste si se pune la 150 ml apa rece. Se tine timp de 8 ore (de seara pana dimineata) apoi se strecoara. Peste aceste te se pune apoi 100 ml apa clocotita. Se acopere si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se strecoara peste maceratul obtinut anterior. Se pot consuma intern 2-3 cani din acestea inainte de mese cu 30 minute. Se mai poate folosi sub forma de praf. De asemenea se face un ceai din 2 lingurite de ta maruntita la fiecare 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pana ajunge la temperatura corpului, se strecoara si se fac spalaturi cu irigatorul de 2 ori pe zi. Este o ta care reduce secretiile si de foarte multe ori regleaza menstrele.

Saschiu (Vinca minor), se vor pune 3 lingurite de ta la 500 ml apa. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi. Intern se poate lua si sub forma de praf.

Stejar (Quercus robur) Coaja- maruntita se va pune 2 lingurite la 250 ml de apa. Se vor fierbe la foc mic 20 minute, dupa care se strecoara si se vor putea consuma 2-3 ceaiuri pe zi. In cazul in care este vorba despre o hemoragie mai puternica atunci se va putea ca sa se faca ceaiuri mai concentrate. Intern se poate lua si sub forma de praf.

Stevie (Rumex potentilla), se vor pune 4 linguri de ta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Urzica (Urtica dioica) (de toate felurile),

o mana de ta maruntita se va pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi. Urzica. Pe langa cele cateva modalitati de preparare a urzicilor se pot face si infuzii din care se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi. Se mai poate face un sirop depurativ- se lasa 250 g frunze uscate sa se macereze intr-un sirop clocotit facut din 1,5 litri apa si 500 g zahar. Dupa 12 ore se strecoara si se beau 50-l00 ml. Se poate folosi perioade lungi de timp. Intern se poate lua si sub forma de praf.

Vasc (Vascum album), 2 linguri de ta maruntita se vor pune in 500 ml apa clocotita. Se lasa pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Intern nu se va lua decat macerat.

Vita de vie (Vitis vinifera). Se va pune o mana de frunze de vita de vie maruntite la 500 ml apa. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se fac 2 spalaturi vaginale pe zi. Intern se poate lua si sub forma de praf.

Zada- este singurul conifer cu frunze cazatoare. Este foarte util sa se faca o tinctura din scoarta. Se va pune o mana de scoarta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 40 de grade. Se tine apoi 15 zile agitand des. Se strecoara dupa 15 zile. Se va lua cate o lingurita de 3 ori pe zi.

-Introducerea in vagin a carbunelui maruntit sau pisat foarte fin este utila in acest caz in special atunci cand hemoragiile sunt mai abundente.

Se va insista pe igiena, care este nevoie in aceste cazuri sa se faca foarte corect. Pentru aceasta se indica la spalaturi sa se foloseasca doar irigatorul si jetul va fi cu presiune foarte mica. Temperatura cu care se vor face spalaturi va fi cu grija controlata ne fiind voie nici temperaturi calde nici reci ci doar la temperatura corpului, de fiecare data.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Menstruatia poate dura prea multe zile sau pot aparea sangerari intre cicluri; menstrele pot fi la intervale prea mici sau pot prezenta alt gen d [...]
Acesta este tipul cel mai des intalnit de sangerare anormala (50% din femeile care sufera de menoragie au varsta peste patruzeci si cinci de an [...]
Majoritatea lor provin de la vasele sanguine ale septului nazal. La tineri (< 35 ani) sangerarea poate proveni si dintr-o vena situata in spatele colu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile