eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Menoragi


MENORAGI

Aceasta denumire este data scurgerilor de sange menstrual abundent, prelungit, iar uneori diferitelor hemoragii ivite. Se deosebeste de metroragii care este o sangerare menstruala care apare intre doua menstruatii, iar in cazul menoragiilor nu exista sange intre menstruatii.

Aici se intalnesc doua cazuri distincte:

-ciclurile intervin cu regularitate dar sunt mari in raport cu cantitatea de sange.

-cicluri normale cantitativ dar de mai lunga durata

In ambele cazuri pot sa intervina dureri care se vor trata ca si Dismenoreea.

TRATAMENT:

Intern:

Se pot folosi urmatoarele te medicinale

: albastrele, angelica, anin negru, armurar, arnica, catina, cerentel, cretisoara, cretusca, coada calului, coada racului, corn, deditei, drete, frag, gorun, merisor de munte, morcov, naprasnic, nuc, piperul baltii, porumb, rachitan, salvie, schinduf, scumpie, sorbestrea, stejar, sunatoare, tataneasa, traista ciobanului, trifoi rosu, trifoiste de balta, urzica, vita de vie, visin, vulturica.

Albastrele (Centaurea cyanus) se vor pune 2 lingurite de flori maruntite, la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se vor consuma 3 cani pe zi. Ajuta la curatirea organismului.

Angelica (Angelica arhangelica). Aceasta ta are posibilitatea sa regleze ciclurile dereglate in special atunci cand acestea sunt insuficiente. In plus calmeaza durerile din sfera genitala. Se va putea pentru acest efect sa se foloseasca infuzia din 30 g de rizomi si radacini puse la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se beau cate 1 ceasca dupa fiecare masa.

Anin negru (Alnus glutinosa) 2 linguri de frunze se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 5 minute, se strecoara si se pot consuma si din acesta 2-3 ceaiuri pe zi. Este o ta cu efect astringent puternic care se foloseste mai mult la spalaturi. Ajuta la diminuarea secretiilor.

Armurar Sylibum marianum) 1 lingurita de seminte maruntite (sau macinate) se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se vor consuma 3 cani pe zi. Ajuta la curatirea organismului si in special al ficatului.

Arnica (Arnica montana) 2 lingurite de flori se vor marunti apoi se vor pune in 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoara. Se consuma 2 cani pe zi. Este un bun antibiotic.

Catina (Tamarix ramosissima) se poate folosi:

a) 2 lingurite de boabe de catina se vor pune in 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 10 minute, se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

b) 2 lingurite de crengute sau ramurele tinere de catina se maruntesc apoi se pun in 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute. Se strecoara. Se poate consuma 3 cani pe zi.

c) Ulei de catina procurat de la Plafar se va lua conform prospectului firmei producatoare. La fel capsulele. Se foloseste si pentru efectul vitaminizant.

d) Ramuri sau chiar coaja de ramuri tinere 2 lingurite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 10 minute. Se strecoara. Se folosesc pentru spalaturi vaginale cu scopul de a diminua secretiile.

Cerentel (Geum urbanum) radacina-se iau 2 lingurite de ta, se maruntesc cu rasnita de cafea prin macinare dupa care se va pune cantitatea de 2 lingurite de praf la 250 ml apa. Se fierb pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este util si in cazul infectiilor. Diminueaza secretiile si este astringent. Se vor face si spalaturi.

Coada calului (Equisetum arvense) din 2 lingurite de ta maruntita puse la 250 ml apa si fiarta timp de 5 minute se obtine un ceai dupa strecurare. Se pot consuma si din acest ceai tot 2-3 ceaiuri pe zi sau chiar mai multe. Se pot face si spalaturi sau chiar bai de sezut sau generale.

Coada racului (Potentilla anserina) se vor pune 2 lingurite de radacina maruntita la 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.

Corn (Cornus mas) se prefera fructele: se vor pune 2 lingurite de fructe in 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Diminueaza secretiile.

b) tinctura de coarne. Se poate consuma cate o lingurita de trei ori pe zi. Se va pune in 100 ml apa si se bea. Se poate face in gospodarie cornata din fructe care este foarte utila. Este astringenta.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. Se fac si spalaturi. Ajuta la reglarea hormonala a organismului si totodata ajuta la diminuarea secretiilor. Tonifica aparatul ginecologic.

Cretusca (Filipendula ulmaria) 3 lingurite de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va lasa acoperit pentru 10 minute dupa care se vor strecura. Se vor putea consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se fac de asemenea spalaturi cu scop dezinfectant.

Deditei (Pulsatila montana) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. Se fac si spalaturi. Este dezinfectanta.

Drete (Lysimachia nummularia) 2 lingurite de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Diminueaza secretiile si este dezinfectanta putandu-se face spalaturi care ajuta si in cazul durerilor calmandu-le.

Frag (Fragaria vesca- frunze), se vor pune 2 lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa si se vor fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Diminueaza secretiile.

Gorun (Quercus porum) coaja maruntita sau chiar macinata cu rasnita de cafea transformata in acest fel in praf, va fi pusa cate 2 lingurite la 250 ml de apa. Se fierb pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot folosi 2 ceaiuri pe zi. Se folosesc si la spalaturi vaginale fiind diminuatoare ale secretiilor si hemostatice.

Merisor de munte (Vaccinum vitis idaea) se vor folosi:

a) frunze maruntite, 2 lingurite puse in 250 ml apa si fierte pentru 5 minute, apoi strecurate. Se consuma 3 cani pe zi. Sunt astringente diminuand secretiile. Se pot face si spalaturi.

b) fructe- se vor pune 2 lingurite de fructe maruntite in 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Diminueaza secretiile, se fac si spalaturi.

c) sirop de merisor. Se va consuma cate o lingurita de 3 ori pe zi. Exista de vanzare la plafar.

Morcovi (Daucus carota) faceti suc de morcovi cu ajutorul storcatorului electric de fructe si amestecati-l cu 2 parti de zahar. Beti mai multe linguri din preparat de-a lungul unei zile. Se pot de asemenea folosi frunzele 2 lingurite la 250 ml apa fiert 5 minute, apoi strecurat. Se pot consuma intern 2 cani si de asemenea se pot face spalaturi pentru reglarea menstrelor.

Naprasnic (Geranium robertiarum) 2 lingurite de ta se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani in cursul unei zile. Este una din tele foarte des folosite la majoritatea afectiunilor ginecologice si urinare, inclusiv in cancer. Se pot face si spalaturi, pentru diminuarea secretiilor.

Nuc (Juglans regia)Frunze de nuc 2 linguri de frunze maruntite se vor fierbe pentru 10 minute la 250 ml apa. Se vor strecura dupa care se va putea consuma 2 ceaiuri pe zi. Se vor face de asemenea si spalaturi pentru diminuarea secretiilor. Sunt si hemostatice si astringente.

Piperul baltii (Polygonum hidropiper) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. Se fac si spalaturi. Este dezinfectanta si ajuta la curatirea vaginului stimuland circulatia sangelui local daca se folosesc la spalaturi vaginale.

Porumb (Zea majs) se pune 1 lingurita de matase de porumb la 250 ml apa si se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Intern se vor putea consuma 2-3 cani si se pot face si spalaturi vaginale. Are un puternic efect diuretic intern si ajuta la curatirea vaginului.

Rachitan (Lytrhum salicaria)

2 lingurite de ta maruntita se vor pune in 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi sau chiar comprese externe. Ajuta la diminuarea secretiilor, este astringenta, dezinfectanta si calmeaza durerile.

Salvie (Salvia officinalis)2 lingurite de ta maruntita se va pune in 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se va strecura putand fi consumate 2 ceaiuri pe zi. Acest ceai ajuta si la diminuarea transpiratiei. Salvia- regleaza hormonal, racoritor, antisudorific. Contine progesteron natural. Se pot face si spalaturi vaginale, diminuand secretiile.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 lingurita de seminte maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani de ceai inaintea meselor principale, pentru efectul de reglare al ficatului.

Scumpie (Cotinus coggygria) 2 lingurite de ta maruntita se vor pune in 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi vaginale fiind o ta care ajuta la diminuarea secretiilor si avand si efect dezinfectant.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale.

Stejar (Quercus robur) se va pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot bea 3 cani pe zi. Atentie ca si acest ceai este foarte constipant. La fel se poate prepara si un ceai cu care se pot face spalaturi vaginale. Este cu efect puternic astringent, antiinflamator si hemostatic foarte puternic. In unele cazuri cu hemoragii mari se poate introduce intra-vaginal si praf obtinut din coaja macinata cu rasnita de cafea apoi cernut.

Sunatoare (Hipericum perforatum) ajuta la calmarea nervoasa. 2 lingurite de ta maruntita se vor pune in 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi vaginale fiind o ta care ajuta la diminuarea secretiilor si avand si efect dezinfectant.

Talpa gastei (Leonorus cardiaca) tinctura 30-40 picaturi de 3 ori pe zi intern. Se poate folosi si ceai- 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 2-3 cani de ceai si se pot face chiar si spalaturi in cazul durerilor. Este un foarte puternic calmant nervos.

Tataneasa Symphythum officinalis) 1 lingurita de radacina maruntita, se va pune la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale. Se foloseste pentru efectul emolient si cicatrizant, mai ales atunci cand exista si leziuni.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 2 lingurite de ta se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani de ceai pe zi. Se pot face si spalaturi. Ajuta la diminuarea secretiilor si hemostatic. Are si efect hormonal.

Trifoi rosu (Trifolia pratens) 3 lingurite de flori maruntite se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. -Spalaturi cu trifoi rosu se vor pune 4 linguri de ta la un litru de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Cand ajunge la temperatura corpului se vor putea face spalaturi in fiecare seara. Este unul dintre procedeele usoare si care pot da rezultate foarte bune la aceasta afectiune.

Trifoiste de balta (Menyanthes trifoliata) 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se beau 3 ceaiuri pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale, este si cu efect dezinfectant.

Urzica (Urtica dioica) se poate administra in urmatoarele modalitati:

a) 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

b) 20 ml de suc de urzica obtinut cu storcatorul de fructe de 3 ori pe zi in cure de cateva zile. Este foarte eficient.

c) tinctura 20-30 picaturi de 3 ori pe zi puse la 100 ml apa. Spalaturi vaginale cu oricare din cele de mai sus (tinctura diluata 1 lingurita la 100 ml apa). Este atat hemostatica cat si reglatoare a aparatului ginecologic, aducand si foarte multe minerale in organism.

Vita-de-vie (Vitis vinifera) se folosesc ramurele tinere. 2 lingurite de ramurele tinere cu frunze se maruntesc si se pun in 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute. Se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.

b) seva de la vita care curge primavara dupa ce se taie vita. Se mai numeste sul vitei. Se colecteaza intr-o sticla si se pastreaza la rece, bine inchisa. Se va putea lua cate o lingurita de 3 ori pe zi.

Visin (Cerasus vulgaris) coditele fructelor de visin si de cirese se pot marunti apoi se vor pune 2 lingurite de codite din acestea la 250 ml apa. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Sunt un bun diuretic ajutand la curatirea organismului.

Vulturica (Hieracium pillosela) 2 lingurite de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.

Se vor face spalaturi vaginale, cu una dintre tele de mai sus dar cantitatea de ta folosita va fi dubla. Se vor putea face de 2 ori pe zi. Una dimineata si una seara. Seara dupa spalatura se poate introduce un ovul de propolis, protejat cu un tampon, pentru a nu pata lenjeria.

Se mai poate adauga ceaiul de seminte de morcov atat intern cat si extern si carbunele medicinal care se va pune sub forma de praf in vagin cu ajutorul unei pompe de cauciuc.

-Reteta 1: se pune 1 lingurita si jumatate de traista ciobanului si 1 lingurita si jumatate frunze de urzica la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Se ia in 3 reprize in cursul zilei intern. Extern se face din cantitate dubla de ta spalaturi cu irigatorul vaginale la temperatura corpului. Tratamentul dureaza pana la disparitia simptomelor si se continua eventual inca 2 zile. Are o buna actiune hemostatica datorita vitaminei K, C, B12 si clorofilei.

In fiecare dimineata, pe parcursul ciclului menstrual, trebuie sa se bea cate un pahar de apa, cu 1-2 linguri de otet, indulcite cu miere de albine. Consumarea regulata a otetului poate schimba termenul de incepere al ciclului, de aceea , inainte de ciclu cu 4 zile opriti tratamentul. Se poate relua dupa aceia.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Reprezintă hidropizia peritoncului, adică reţinerea apei în membrana seroasă care căptuşeşte cavitatea abdominala. Plante medicinale ce pot f [...]
Noţiunea de ceai medicinal are doua accepţiuni, şi anume: - una ştiinţifică care defineşte amestecuri de plante sau părţi de plante medici [...]
Boli datorate lipsei uneia sau mai multor vitamine din alimentaţie, care apar în special la sfârşitul iernii, când alimentaţia din zona temperat [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile