eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Anexitele


ANEXITELE

Sunt inflamatii ale trompelor si ovarelor produsa de o infectie in marea lor majoritate ascendente dupa un avort sau nastere. Agentul patogen poate fi strepto sau stafilococ sau chiar gonococul, bacilii coli sau tuberculosi, infecteaza pe cale hematogena descendenta. Ovarele si trompele sunt turgescente, hiperemice, in lumenul tubular se produce un exudat seros sau purulent, se formeaza uneori un abces ovarian sau tubo-ovarian care prin revarsare de puroi in cavitatea abdominala poate da nastere la peritonita. In anexitele cronice peretele trompelor se ingroasa, orificiul lor abdominal se inchide, putandu-se transforma in hidro sau piosalpinx. Semnele anexitelor acute: dureri in loja inferioara abdominala cu apasare musculara, febra, leucocitoza, prelungirea duratei menstruatiei, scaune dureroase.

In anexitele cronice durerea este diminuata in general dar mai accentuata pre-menstrual si in timpul menstruatiei. Contactul sexual poate fi dureros (dispareurie).

Anexitele pot fi urmate deseori de sterilitate secundara. Se mai numesc si salpingo- ovarite sau metroanexite, deoarece de cele mai multe ori inflamatia se intinde la uter, trompe, ovare.



In unele cazuri insa pot fi dureri vi la urinare, scaun sau chiar la cel mai mic efort.

Anexita acuta: repaus la pat pana la disparitia febrei, durerilor si disconfortului local. Suprimarea raporturilor sexuale.

Regim alimentar redus, hidric in cazul varsaturilor (se dau in acest caz sucuri din legume si fructe). Se va evita in toate cazurile constipatia preferandu-se un scaun moale.

Durerile se calmeaza punand punga de gheata sau comprese cu tincturi din te pe abdomen. De asemenea se mai pot folosi ovule cu propolis care este un bun anesteziant si scapa de durere.

Daca durerile sunt foarte vi se va face tratament numai la spitalele de specialitate.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale:

afin, batranis, brad, branca ursului, catina, cerentel, cimbru, coada soricelului, cretisoara, galbenele, ghimpe, iarba neagra, in, jneapan, levantica, limba mielului, maces, marul lupului, merisor de munte, mesteacan, nalba, nap, naprasnic, osul iepurelui, patrunjel, pin, pir, plamanarica, porumb, pufulita cu flori mici, roiba, salvie, schinduf, strasnic, sunatoare, toporas, tintaura, vasc, zamosita, zmeur.

Se vor face spalaturi cu irigatorul la temperatura corpului sau foarte apropiata. Spalaturi cu una sau mai multe din tele de mai sus, dar se face ceaiul mai concentrat putin decat scrie pe pachetul cu te. Acestea se vor face cel putin o data pe zi.

Modul de folosire al telor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis)- se vor folosi frunzele cate 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot folosi la spalaturi vaginale pentru distrugerea infectiilor. Se pot folosi si in amestec cu alte te medicinale fiind mai eficiente. Sunt indicate si datorita faptului ca sunt astringente si ajuta la diminuarea menstruatiei.

Fructele se pot consuma zilnic sub forma de cura zilnica in sezon cate 100 g de fructe pe zi. Se pot de asemenea folosi uscate sub forma de praf care se va consuma cate 1 lingurita dimineata mai multe zile la rand cu acelasi efect ca si frunzele.

Batranis (Erigeron canadiensis) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Brad (Abies alba) se folosesc mugurii, ramurile tinere sau cetina maruntita. Se pune 2 lingurite la 250 ml apa si se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se vor face spalaturi pentru efectul dezinfectant, cicatrizant si astringent.

Branca ursului (Heracleum spondylium) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Exista in comert si extracte care se vor folosi conform indicatiilor date de producator.

Catina (Tamarix ramosissima) 1 lingurita de ta maruntita (fructe sau ramuri tinere) se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Exista si ulei la magazinele naturiste care se va folosi conform indicatiilor producatorului.

Radacina de Cerentel (Geum urbanum)- se pun 2 lingurite de pulbere de radacina in 250 ml apa rece. Se fierb apoi timp de 20 minute. Se strecoara. Se consuma intern cate 2 cani pe zi. Cura incepe cu 7 zile inaintea menstruatiei. Sunt utile mai ales atunci cand aveti menstruatie abundenta.

Cimbru (Saturneja hortensis) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Coada soricelului (Achillea milefolium) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Diminueaza si secretiile si este antibiotic.

Galbenele (Calendula officinalis)- flori- 2 lingurite de flori se pun cu 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot consuma intern 2 cani de ceai pe zi. Se consuma inainte de mese. Cura incepe cu 7 zile inaintea menstruatiei. Se indica pentru efectul antibiotic destul de puternic pe care-l au.

Ghimpe (Xanthium spinosum) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.



Iarba neagra (Calluna vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Are si efect dezinfectant.

In (Linum usitassimum) se folosesc semintele care se inghit cate 1 lingurita de 3 ori pe zi, pentru efectul emolient si laxativ. Se poate face de asemenea un ceai din 1 lingurita de seminte se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Jneapan (Pinus mugo) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Are si efect dezinfectant.

Levantica (Lavandula angustifolia) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Are efect calmant.

Limba mielului (Borago officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Are efect antibiotic.

Maces (Rosa canina) 1 lingurita de seminte se pun zdrobite la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi, sau se fac spalaturi.

Marul lupului (Aristolochia clematis) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Are efect puternic antibiotic.

Merisor de munte (Vaccinum vitis idaea) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Mesteacan (Betula verrucosa)- se folosesc frunzele. Se pot folosi pentru consumul ceaiului intern sau pentru spalaturi. Intern se pune 1 lingurita de frunze maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pune inainte de a se consuma un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se pot consuma 2-3 cani de ceai pe zi. Pentru spalaturi vaginale se va face cu cantitate dubla de ta. Are un efect puternic antimicrobian putand distruge multi germeni patogeni printre care streptococul si stafilococul, dar si E-coli.

Nalba (Malva crispa) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Nap (Brassica napus) 1 lingurita de ta maruntita (radacina rasa) se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Naprasnic (Geranium robertiarum



) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Osul iepurelui (Onosis spinosa) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Patrunjel (Petroselinum crispus) se pune 2 linguri de radacina la 500 ml apa si se fierbe pana scade la jumatate. Se strecoara si se consuma 2-3 cani pe zi. Se poate de asemenea consuma suc in combinatie cu suc de morcovi. La 150 ml suc de morcovi se pune 20 ml suc de patrunjel.

Pin (Pinus silvestris) se folosesc mugurii, ramurile tinere sau cetina maruntita. Se pune 2 lingurite la 250 ml apa si se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se vor face spalaturi pentru efectul dezinfectant, cicatrizant si astringent.

Pir (Agropyron repens) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Prima apa se arunca si se pune alta. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Plamanarica (Pulmonaria officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Porumb (Zea majs) 1 lingurita de ta maruntita (Matase de porumb) se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Pufulita cu flori mici ((Epilobium parviflorum) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.



Roiba (Rubinia tinctorum) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Este indicata chiar si in cazurile cele mai grele inclusiv cancer.

Salvie (Salvia officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Schinduf (Trigonella foenum graecum) 1 lingurita de ta maruntita(Seminte) se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Strasnic (Apelinum trichomanes) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Sunatoare (Hipericum perforatum) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. Este cicatrizanta si dezinfectanta.

Toporas (Viola odorata) 1 lingurita de ta maruntita (se pot folosi si radacinile) se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Tintaura (Centaurium umbellatum) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Vasc (Vascum album) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa la temperatura camerei. Se tine apoi timp de 8 ore si se incalzeste la 40 grade. Se strecoara si se consuma 3 cani. Este foarte util in cazurile cand este de vina o circulatie a sangelui deficitara.

Zamosita (Hibiscus trionum) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai.

Zmeur (Rubus idaeus) 1 lingurita de ta maruntita se poate pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi si de asemenea se pot face spalaturi cu acest ceai. In cazul in care se doreste folosirea hormonilor din aceasta ta se va folosi preparatul care exista la toate magazinele de te medicinale (muguri-extract). Caz in care se va respecta indicatia producatorului.

Bai cu te:

Se fierbe la 10 litri de apa un pumn de te timp de 5 minute. Se vor pune urmatoarele te medicinale: usturoi zdrobit, flori de paducel, flori si tulpini de rostopasca, flori de nalba mare, frunze de mur, frunze de salvie. In cazurile mai grave se pune cate un pumn din fiecare din aceste te. Se strecoara apoi in cada de baie unde se va sta timp de 20 minute. Se pot de asemenea face bai vaginale cu acest decoct adaugand 250 ml din decoctul de mai sus la 2 litri de apa. Instilatiile in acest caz se fac cu irigatorul seara la culcare, timp de o saptamana in fiecare zi.

Se mai pot folosi de asemenea flori de fan o mana cel putin la 2 litri de apa fierte 10 minute, apoi strecurate. Sunt si acestea foarte eficiente.

Tarate calde. Se incalzesc si se aplica extern pe partea din jos a abdomenului. De asemenea se poate face baie cu acestea. Se va pune atunci tarata (500g) intr-un saculet de panza si se va lasa sa curga apa fierbinte in cada peste acest saculet. Se va sta apoi in cada la temperatura putin mai ridicata decat temperatura corpului timp de 20-30 minute.

Cataplasme cu mamaliguta. Se va fac e o mamaliguta mai tare care se va intinde pe o bucata de panza mai mare ca zona afectata in strat de 3 cm apoi se aplica cat mai fierbinte pe partea de jos a abdomenului. Se face seara si se tine apoi aceasta cataplasma cat timp este calda invelita in ceva de lana pentru a mentine mai mult timp caldura locala.

In toate cazurile ovulele cu propolis (0,5 g la un ovul) sunt foarte indicate.

Se va feri de frig, de ridicat si chiar de eforturi fizice de ori ce natura, pana la vindecare.

Carpicon- supozitoare cu rasina de brad se vor folosi introduse in vagin cate unul dupa o prealabila spalatura. Se poate folosi pentru efectul deosebit de puternic antibiotic. Aceste supozitoare se pot introduce si intrarectal cu acelasi efect.

Se va evita statul prelungit in picioare, frigul, umezeala, eforturile mari si chiar contactul sexual. In timpul tratamentului ar fi foarte bine ca si partenerul de sex sa faca acelasi tratament pentru ca in caz contrar se vor ivi dese recidive, deoarece infectia se transmite de la un partener la celalalt.

Se pune: urzica, flori de galbenele si coada soricelului- 2 lingurite de amestec la 250ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se foloseste calduta la spalaturi si intern se pot consuma 2-3 cani pe zi, perioade mai lungi cu efecte deosebite. Este bine sa se tina o cura de mai lunga durata cu tratament atat intern cat sui cu spalaturi.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale




CLIMACTERIU Incetarea functiei glandelor genitale. Climacteriu la femei apare in jurul varstei de 45-55 ani si este caracterizata prin oprirea [...]
Inflamaţie acută sau cronică a vezicii biliare, provocată fie prin infecţii bacteriene, fie prin prezenţa calculilor biliari. Forma acuta provoa [...]
Inflamarea acută şi cronică a amigdalelor palatine, caracterizată prin deglutiţie (înghiţire) dureroasă. Plante medicinale ce pot fi utilizat [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile