eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante notropice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » plante notropice

Yuan zhi


Denumirea botanica: Polygala tenuifolia.


Partea folosita: radacina.

Yuan zhi, cunoscut de asemenea ca polygala chinezeasca, este un important remediu care are efecte anticonvulsi, anxiolitice si sedati, precum si nootropice. in medicina traditionala chineza, este folosit pentru calmarea shen si pentru reducerea anxietatii, nervozitatii, viselor urate si insomniei.
Eu combin, de obicei, yuan zhi cu rbina albastra si talpa-gastei pentru persoanele cu probleme de anxietate generala. Pentru persoanele cu emotii inabusite si manie reprimata, il combin cu scoarta de arbore de matase si busuioc sfant.
Yuan zhi este folosit, de asemenea, pentru a elimina "flegma care incetoseaza inima", care descrie o serie de stari precum schizofrenia, amnezia, maladia Alzheimer, dementa si confuzia mentala provocata de boala cardiaca grava. in studiile pe animale, s-a aratat ca un constituent aflat in yuan zhi cunoscut drept tenuifolizida B are efecte neuroprotectoare si cognitiv-intensi-ficatoare.
Yuan zhi este un expectorant activ folosit pentru persoane cu mucus excesiv si poate fi utilizat local pentru persoanele cu furuncule, mastita si infectii dureroase.
Dozaj si norme de siguranta

Tinctura (1:5): 20-40 de picaturi, de pana la trei ori pe zi.
Decoct: se pune Vz radacina uscata in 0,28 I de apa, se fierbe zece minute si se lasa la infuzat 40 de minute. Se iau 110 ml, de doua ori pe zi.
Evaluarea sigurantei: * * *.
Norme de siguranta: la persoanele cu iritatie gastrica, ulcere si stari pulmonare suparatoare, folositi yuan zhi cu precautie. La unele persoane cu stomacuri sensibile, aceasta ta poate provoca greata sau voma. Evitati folosirea ei in timpul sarcinii.
Interactiuni ta/medicament: yuan zhi poate spori efectele (Dedicatiilor anxiolitice, sedati si anticonvulsi.Alte materiale medicale despre: plante notropice
Denumirea botanica: Polygala tenuifolia. Partea folosita: radacina. Yuan zhi, cunoscut de asemenea ca polygala chinezeasca, este un important remedi [...]
Denumirea botanica: Cinkgo biloba. Partea folosita: frunza. Folosirea medicinala a frunzei de ginkgo este, in cea mai mare parte, o descoperire mode [...]
Denumirea botanica: Centella asiatica. Partea folosita: planta. Cotu kola este cunoscuta drept kula kud in India. Mai este numita, uneori, brahmi, i [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre plante notropice

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile