eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante notropice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » plante notropice

Ginkgo


Denumirea botanica: Cinkgo biloba.


Partea folosita: frunza.

Folosirea medicinala a frunzei de ginkgo este, in cea mai mare parte, o descoperire moderna. Frunza a fost putin folosita traditional si nu exista cercetare asupra folosirii tei sub nici o forma, cu exceptia extractului standardizat. Constituentii activi (ginkgo flavone si terpene) nu sunt solubili in apa, astfel ca utilizarea unui ceai din aceasta ta are putin beneficiu sau deloc.
Eu folosesc tinctura pentru deficiente circulatorii si extracte standardizate pentru deficit cerebral sau de circulatie mai grav. S-a efectuat o cercetare semnificativa asupra folosirii produsului standardizat pentru persoanele cu circulatie cerebrala slaba, efecte degenerati ale maladiei Alzheimer si dementa senila, memorie slaba, pierderea auzului, tinnitus, disfunctie erectila, atero-scleroza, ne varicoase si neuropatii periferice.
Asa cum am mentionat in monografia privind bacopa, eu folosesc ginkgo pentru persoanele in curs de recuperare din trauma ranirii la cap si il utilizez frecnt in retete pentru incetinirea sau prenirea glaucomului, cataractelor si retinopatiei diabetice (folosit impreuna cu afine, flori de crizantema si lycium).
Cinkgo poate inhiba activitatea factorilor activatori ai trombo-citelor. Acestia sunt compusi inflamatori care sunt asociati astmului, tulburarii pulmonare cronice obstructi si alergiilor respiratorii. De asemenea, ginkgo poate fi folosit impreuna cu reishi, schisandra si lemn-dulce pentru reducerea treptata a infla-matiei tractului respirator.In studiile pe oameni, ginkgo nu numai ca a amanat avansarea dementei, ci a avut si o usoara actiune anxiolitica si s-a aratat ca ajuta la tratarea anorgasmiei (incapacitatea de a aa orgasm) provocate de medicatia antidepresiva.
Dozaj si norme de siguranta

Tinctura (1:4): 40-60 de picaturi, de trei ori pe zi.
Extract standardizat: consta din 24% ginkgo flavone, 8% terpene. Se iau 60-l20 mg, de doua ori pe zi.
Evaluarea sigurantei: ** Vi.
Norme de siguranta: evitati folosirea de ginkgo la pacientii cu dureri de cap vasodilatante. El poate sa provoace, ocazional, dureri de cap la persoanele sensibile. Exista, de asemenea, relatari conflictuale ale unor cazuri in care ginkgo a provocat sangerarea ochilor.
Interactiuni ta/medicament: unii autori au facut recomandari impotriva folosirii de ginkgo impreuna cu medicatia pentru fluidizarea sangelui. Un studiu recent nu a descoperit nici o interactiune semnificativa intre ginkgo si warfarin (coumadin) la niluri de doza normale. Totusi, este o idee buna sa fiti precauti daca folositi ginkgo impreuna cu astfel de medicamente si sa cereti medicului dumneavoastra sa programeze teste regulate ale sangelui pentru a fi sigur ca nu exista nici o interactiune. Relatari mai chi sustin ca ginkgo are efecte inhibitoare ale monoamin-oxidazei, insa aceasta informatie pare sa fie incorecta. intr-un studiu, ginkgo a redus anorgasmia la femei care luau medicatii antidepresi.Alte materiale medicale despre: plante notropice
Denumirea botanica: Rosmarinus officinale. Partea folosita: planta. Rozmarinul este un bine cunoscut condiment alimentar folosit in bucataria medite [...]
Denumirea botanica: Lavendula angustifolia, L. latifolia. Partea folosita: floarea. Levantica are o indelungata istorie a utilizarii in cosmetice si [...]
Denumirea botanica: Centella asiatica. Partea folosita: planta. Cotu kola este cunoscuta drept kula kud in India. Mai este numita, uneori, brahmi, i [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre plante notropice

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile