eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Ulei infundat




Uleiurile infundate se deosebesc de uleiurile eterice atat prin metoda de obtinere, cat si (implicit) prin calitate.
Fata de uleiurile prezentate in aceasta lucrare, uleiurile infundate se obtin din petale si frunze care se pun intr-un s din sticla cu gura larga si se acopera cu un ulei vegetal neutru. Vasul se lasa intr-un loc cald pana la extractia aromei din petale in ulei. Pe masura ce petalele sau frunzele devin maronii, se schimba cu altele proaspete, pana cand uleiul de extractie a atins intensitatea aromatica dorita. Acest ulei are nenumarate utilizari terapeutice, cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.


In casa, pentru obtinerea unui ulei infundat se folosesc borcane din sticla in care se pun frunzele sau petalele pana la treimea inferioara. Materialul vegetal se acopera apoi cu un ulei neutru {Migdale, samburi de Struguri, Floarea soarelui etc.) pana aproape de gura borcanului. Acesta se inchide cat mai bine (se prefera borcane cu dop slefuit) si se lasa intr-un loc caldut (iarna pe caloriferul din blocurile noastre, iar ra la soare).

Periodic, se schimba frunzele si petalele la care s-a alterat culoarea originala (au devenit maro). Extractia poate dura, in functie de materialul vegetal, cate saptamani. Un asemenea ulei, daca se tine intr-un loc intunecos si rece, nu se altereaza multe luni.


Se foloseste ca ulei de masaj, dar si in bai.




Alte materiale medicale despre: Aromoterapia




Folosirea pulverizatoarelor este o alternativa ecologica la utilizarea spray-urilor cu tot felul de gaze purtatoare. Se pot utiliza pentru aromatizare [...]
Histamina este un produs proteic cu efect stimulator al sistemului intestinal si al stomacului, cauzeaza contractiile bronhiilor in crizele de astm. P [...]
Pentru stimularea circulatiei se folosesc in general uleiurile de Cimbru, Ienupar, Piper negru si Rozmarin cu efecte benefice si asupra capilarelor. [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile