eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Pulverizatoare


Folosirea pulverizatoarelor este o alternati ecologica la utilizarea spray-urilor cu tot felul de gaze purtatoare. Se pot utiliza pentru aromatizarea incintelor, dezinsectie, dezinfectarea incaperilor in care sunt persoane bolnave etc. Pot fi confectionate din sticla, portelan sau ceramica, dar nu se recomanda cele metalice. Se pot folosi pulverizatoa-rele ramase de la parfumuri sau ape de toaleta, ori speciale cu actionare manuala sau electrica.
Uleiul (sau uleiurile) folosite se amesteca cu putin alcool etilic si se omogenizeaza apoi in apa (de preferat distilata). Concentratia uleiului nu este critica, in general se folosesc dilutii de cea. 1% (20 picaturi ulei la 200 ml apa), mergand pana la 5% in cazurile de boli infectioase si epidemii (40 picaturi ulei la 200 ml apa).


Pentru dezodorizare se folosi ulei de Bergamote, and cel mai puternic efect in acest sens. Se poate amesteca si cu ulei de Landa. Uleiuri repelante pentru insecte sunt cele cu miros de citrice: Roinita, Verbena, Lemon-grass sau Citronella. in epidemii sau boli infectioase, Jean Valnet folosea uleiul de Eucalipt, dar se recomanda si cele de Rozmarin si Ienupar. Astfel, in cazul unei gripe, se pulveriza in camera unul sau mai multe din aceste uleiuri de mai multe ori pe zi. (Se mai poate furniza cu betisoare din Santal.) in caz de riola, se recomanda pulverizarea ambientului cu Musetel, Landa si Eucalipt, iar in arsurile solare, se pulveriza ulei de Landa sau Musetel.
Alte materiale medicale despre: Aromoterapia
Planta creste in India, Africa, Orient, uleiul obtinandu-se prin distilare cu vapori de apa din capsulele florale. Este un calmant al durerilor, tonic [...]
in Romania ca si in alte tari, un sortiment variat de plante aromatice sunt utilizate in bucataria traditionala: Tarhonul - se foloseste sub forma de [...]
Plantele cresc in flora spontana si de cultura europeana, dar si a altor continente, fiind folosita in scopuri terapeu tice din cele mai vechi timpuri [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile