eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Enfleurage
Enfleurage-ul este o metoda traditionala de extractie a principiilor volatile superpure din diferite soiuri de petale, cum sunt cele de Trandafiri si Iasomie. Metoda fiind laborioasa si costisitoare, in mod automat uleiurile obtinute astfel sunt scumpe.
Se folosesc discuri din sticla acoperite cu o grasime (de obicei de porc sau vita), pe care se pun petalele, a caror principii volatile se vor absorbi in substratul gras. Operatia poate dura mai multe zile, in cazul Iasomiei chiar 2-3 saptamani. Ea se considera terminata cand grasimea nu mai preia in plus substante volatile din frunze. in aceasta forma, grasimile respective se folosesc pe post de pomezi. Uleiul volatil absorbit de grasime se extrage cu alcool, lasand amestecul in repaus timp de 24 de ore. Din acest ulei alburiu brut, se separa in continuare si se concentreaza uleiul absolut. Acest ulei are putere de parfumare si terapeutica foarte mari, ativ cu uleiurile obtinute prin caile obisnuite (distilare, presare la rece, extractie etc). Unele uleiuri absolute sunt chiar solide la temperatura camerei. Astfel este uleiul de Trandafiri, care se lichefiaza cand se tine flaconul in palma.


O alta cale de preparare foloseste muselina de Bumbac, intinsa intr-o rama de lemn si impregnata cu ulei de Masline. Peste panza se astern petalele florale, care la randul lor se acopera cu o placa de sticla. Petalele se schimba zilnic, pana la saturarea uleiului de impregnare. Produsul este cunoscut sub numele de "huile antique", sau "huile fran-caise", putand fi aplicat direct pe piele ori uleiul eteric se extrage cu alcool si se purifica in continuare.
Pe vremuri aceasta metoda era principala sursa de obtinere a uleiurilor volatile necesare industriei parfumu-rilor, azi ea reprezinta (datorita costului ridicat al produsului) doar 10%, pe cand metoda extractiva, cea. 80% (de exemplu in obtinerea uleiurilor de Trandafiri si de Iasomie), iar restul de 10% se obtine prin distilare.
si Distilare, Esente, Extractie, Ulei absolut.Alte materiale medicale despre: Aromoterapia
Uleiul eteric se obtine prin distilare cu vapori de apa din partea verde a plantei, care creste in Europa, SUA, Asia. Are efect antiparazitic intestin [...]
Tehnica aceasta de masaj are in vedere activarea unor anumite zone din talpa (cunoscute sub numele de "zone reflexogene"). Ele pot fi activate prin pr [...]
Virtutile terapeutice ale usturoiului sunt cunoscute din vremuri imemoriabile. Natura a pus la indemana noastra doua legume incarcate cu vitamine: ust [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile