eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Simpaticomimetice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » MEDICAMENTE » medicatia sistemului nervos » simpaticomimetice

Isoprenalina

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Este un derivat de adrenalina, care isi exercita actiunea asupra aparatului cardiovascular, asupra musculaturii netede a arborelui bronsic si asupra tubului digestiv. Este un bun hipotensisi un bronhodilatator de 45 ori mai actidecit adrenalina.
Denumirea comerciala a produsului, fabricat in tara noastra, este Bronhodilatin, fiind prezentat sub forma de comprimate de 0,010 g, care se administreaza sublin-gual, si sub forma de solutie 0,5%, care se administreaza in aerosoli.
Poate fi folosit in socul infectios, in astmul bronsic si in criza nitritoida. La adult, se administreaza sub-lingual, cite 1 comprimat la minimum 3 ore (doza maxima pe zi fiind de 5 comprimate) ; in aerosoli, doza este 0,5 ml.

Alte materiale medicale despre: simpaticomimetice
Este un preparat sintetic si natural din medulara glandei suprarenale ; este foarte asemanator ca structura si actiune cu adrenalina. Administrat la [...]
Este un derivat de adrenalina, care isi exercita actiunea asupra aparatului cardiovascular, asupra musculaturii netede a arborelui bronsic si asupra t [...]
Este un alcaloid natural, care are efecte simpaticomimetice. Injectata la om, creste tensiunea arteriala, in primul rind prin vasoconstrictia pe care [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre simpaticomimetice

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile