eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Simpaticolitice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » MEDICAMENTE » medicatia sistemului nervos » simpaticolitice

Atropina

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Este un alcaloid cu actiune parasimpatico-litica periferica, cu efecte antispastice, midriatice si antisecretorii.

Produsul, fabricat in tara noastra (Suljat de atropina) este prezentat sub forma de solutie apoasa injecila l%o de atropina sulfurica, in fiole de 1 ml (1 mg/fiola).
Este indicata in mod deosebit in : colici (hepatice, biliare, intestinale) ; spasm piloric, ulcer duodenal, astm bronsic, boala Parkinson. Este contraindicata in caz de : glaucom, fibrilatie atriala, ileus paralitic, constipatie atona.


Doza, la adult, este de 12 mg (12 fiole)/zi, de administrat subcutanat. in cazuri foarte gra, se administreaza intranos (in intoxicatia cu anticolinesterazice insecticide este folosita ca antidot).
Alte materiale medicale despre: simpaticolitice
Este un medicament anticolinesterazic, care actioneaza predominant asupra musculaturii netede (tub digestiv, vezica urinara) si asupra musculaturii st [...]
Este un alcaloid cu actiune parasimpatico-litica periferica, cu efecte antispastice, midriatice si antisecretorii. Produsul, fabricat in tara noast [...]
Este o substanta care stimuleaza cordul, produce vasodilatatie si bronhodilatatie. Are si actiune antiritmica. Produsul, fabricat in tara noastra (Pr [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre simpaticolitice

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile