eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Neuroleptice si tranchilizante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » MEDICAMENTE » medicatia sistemului nervos » neuroleptice si tranchilizante

Tioridazina

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Este derivat fenotiazinic, cu efecte bune sedati si anxiolitice, care poate fi bine folosit in tratamentul ambulator al schizofreniei.
Are aceleasi indicatii ca ale clorpromazinei, in special fiind indicata in starile de agitatie psihomotorie ale copiilor si ale batrinilor, in tratamentul sechelelor me-ningo-encefalitelor si in tratamentul starilor nevrotice reacti.
Produsul fabricat in tara noastra (Tioridazin) este prezentat sub forma de drajeuri de 0,050 g (forte) si de 0,005 g (mite). Daza, in tratamentul ambulatoriu, este de 0,050•0,150 g/zi.
Meprobamatul diminua, la omul normal, capacitatea motorie si psihica si favorizeaza somnul prin linistirea bolnavului. Potenteaza efectele deprimante ale barbitu-ricelor si ale alcoolului. Are si o usoara actiune analgezica. Se absoarbe bine din tubul digestiv si se elimina pe cale renala.
Produsul fabricat in tara noastra (Meprobamat) este prezentat sub forma de comprimate a 0,400 g.
Este indicat in tulburari neurogetati (anxietate, hiperexciilitate nervoasa, insomnii), in tulburari de menopauza si ca adjuvant in tratamentul hipertensiunii arteriale, in boala ulceroasa si in hipertiroidie.


Administrarea indelungata poate duce la obisnuinta, iar in caz de oprire brusca a tratamentului, apar : insomnie, anxietate si varsaturi (necesita supraghere atenta).
Doza, la adult, este de 1•3 comprimate/zi, administrate dupa mesele principale (ultimul comprimat inainte de culcare). La copilul de 3•7 ani, doza este de 1/4• 1/2 comprimat/zi ; intre 7 si 15 ani, doza este de 1/2•1 comprimat/zi, administrata de obicei seara.Alte materiale medicale despre: neuroleptice si tranchilizante
Este un medicament cu importanta actiune de combatere a anxietatii ; este, de asemenea, anticonvulsivant si relaxant muscular, cu durata de actiune de [...]
Este derivat fenotiazinic, cu efecte bune sedative si anxiolitice, care poate fi bine folosit in tratamentul ambulator al schizofreniei. Are aceleasi [...]
Este un neuroeptic din grupa fe-notiazinelor si este de 3 ori mai puternic decit clorpromazina. Produsul fabricat in tara noastra (Levomcpromazin) es [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre neuroleptice si tranchilizante

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile