eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


URGENTE SI PRIMUL AJUTOR

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » urgente si primul ajutor

Electrocutarea

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

IMPORTANT!
a Daca ctima se afla in apropierea unui curent de inalta tensiune, stati la cel putin 6 metri distanta. Daca ctima se afla intr-un automobil, spuneti-i sa ramana acolo; totusi, daca automobilul arde, spuneti-i sa sara afara si la distanta de masina. Sunati la compania de electricitate sa intrerupa curentul; apoi. sunati la 961 sau la numarul local al serciului de salvare. Odata curentul intrerupt, incepeti etapele primului ajutor descrise mai jos.
a Daca ctima atinge un fir electric neizolat din gospodarie sau, din alte motive, suspectati ca s-a electrocutat la curentul casnic, sunati la 961 sau la numarul local al serciului de salvare si incepeti etapele primului ajutor descrise mai jos. Nu atingeti ctima daca se afla in contact cu un curent neizolat.
a Daca suspectati ca ctima a fost lota de trasnet, sunati la 961 sau la numarul local al serciului de salvare. Puteti atinge ctima imediat si sa incepeti etapele primului ajutor descrise mai jos.

ATENTIE: Daca suspectati un traumatism al capului, gatului sau coloanei vertebrale, consultati . 46.
1 inlrerupeti fluxul de electricitate. Scoateti din priza aparatul electric sau inchideti principala sursii de curent a casei. Daca nu puteti face acest lucru, indepartati ctima de sursa de curent. ATENTIE: Nu atingeti pielea ctimei cata vreme aceasta se mai afla inca in contact cu sursa de curent! Nu atingeti firele electrice!

Indepartarea ctimei de sursa de curent.

Asezati-va pe o gramada de haine, pe o sectiune sau pe o bucata de lemn; asigurati-va ca nu aveti picioarele intr-o balta. Folositi un material uscat, neconducator de electricitate, precum o coada de matura din lemn sau un scaun, pentru a indeparta ctima de sursa de curent.

2 Controlati functiile tale ale ctimei (. 41). Daca ctima nu respira, nu are puls sau batai ale inimii, incepeti RCP (. 62-65).
3 Controlati si tratati orice alte leziuni traumatice grave. Tratati toate plagile arse, de intrare si de iesire (. 42).
4 Mentineti ctima intr-o pozitie conforila. Acoperiti ctima cu o patura sau o haina. Nu puneti nici o perna sub cap; acest lucru poate duce la blocarea cailor respiratorii.Alte materiale medicale despre: URGENTE SI PRIMUL AJUTOR
IMPORTANT! a Sunati la 961 sau la numarul local al serviciului de salvare. a Daca suspectati ca victima a suferit un traumatism al capului, ga [...]
IMPORTANT! a Sunati la 961 sau la numarul local al serviciului de salvare. ATENTIE: Daca suspectati un traumatism al capului, gatului sau coloanei [...]
IMPORTANT! a Daca suspectati un traumatism al capului sau daca, dupa o lovitura la cap, din ureche curge sange sau un alt lichid, sunati la 961 sa [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre urgente si primul ajutor

  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile