eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Simptome

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » simptome

Depresie - manifestari si cauze, medicamente antidepresive

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire

Depresie - manifestari si cauze, medicamente antidepresive

DEPRESIE


MANIFESTARI SI CAUZE

Subiectul este trist, abatut, pesimist, fara chef de nimic, fara pofta de mancare, avand tulburari de somn, regrete, remuscari. Activitatea sa fizica si intelectuala este incetinita. Aceasta stare, obisnuita in urma unei traume emotionale (deces al unei persoane apropiate) sau a unei situa 252d39c tii dificile, nu impune neaparat recurgerea la medicamente. Caci simptomele care insotesc acest tip de depresie se vor estompa cu timpul si un tratament intempestiv ar putea chiar sa-l agraveze.

Daca aceasta stare:

apare ca disproportionata fata de evenimentul care a provocat-o, sau se prelungeste prea mult timp, poate sa fie vorba de o depresie reactiva sau de o depresie nevrotica care necesita recurgerea la medic. Psihoterapia poate, in unele cazuri, sa fie mai eficace decat un tratament cu medicamente;

merge pana la privare totala de alimente, imposibilitatea oricarei activitati, pierderea in greutate, iar subiectul se crede raspunzator de vini imaginare, nedemn de interesul celorlalti, incapabil sa iubeasca si se gandeste la sinucidere, atunci e vorba de depresie majora si recurgerea la tratament specializat se impune de urgenta. Trebuie spus ca acest tip de depresie poate sa alterneze cu episoade de agitatie si de euforie.

Aceste simptome, aparent anodine (dureri de cap, simpla oboseala, tulburari de somn) pot sa mascheze o depresie si numai un tratament antidepresiv va putea sa le vindece.

Orice suspiciune de depresie impune consultarea medicului.


# ATENTIE

Depresia poate sa fie declansata de unele medicamente precum unele antihipertensive (Dopegyt comprimat), unii hormoni (derivati ai cortizonului) precum si unele tranchilizante (Tranxene, Lexotanil comprimat) care, departe de a trata depresia, pote in unele cazuri sa o agraveze.


MEDICAMENTELE ANTIDEPRESIVE

Au scopul de a face sa dispara depresia, adica sa suprime progresiv toate semnele ei, in special lipsa de energie psihica si fizica, lipsa de proiectie in viitor, ganduri negre si intentii de sinucidere.

Toate au nevoie de un anumit timp pana sa se poata constata un inceput de eficacitate, durata ce poate sa atinga vreo cincisprezece zile, ba chiar mai mult. Trebuie sa se faca un tratament prelungit, in general pe o perioada de mai multe luni, pentru evitarea recidivelor.
Exista:

1. Medicamente antidepresive imipraminice (exemplu: amitriptilina). Aceasta se numara printre cele mai puternice prescrise sunt mai curand excitatoare si nu ar trebui sa fie luate dupa orele patru dupa-amiaza.

2. Inhibitorii specifici ai serotoninei (exemplu: Prozac, Zoloft). Sunt antidepresive foarte mult folosite, mai ales pentru depresii mai putin severe decat precedentele, cu mai putine efecte nedorite si mai rare decat imipraminicele. Nu sunt sedative si pot chiar sa fie luate dimineata.

3. Inhibitori ai serotoninei si noradrenalinei. Este vorba de antidepresive destul de apropiate de cele precedente (Ixel).

4. Inhibitorii de monoaminoxidaza (IMAO) formeaza doua grupe:

inhibitorii neselectivi, nereversibili sunt prescrisi cu o posologie foarte lent progresiva, tinand cont de numeroase contraindicatii si precautii de folosire;

inhibitorii specifici si reversibili au mai putine contraindicatii, sunt mai usor de manuit si posologia utila poate sa fie atinsa mai rapid (Aurorix comprimat).

5. Diverse antidepresive care nu pot sa fie trecute in nici una dinte clasele de mai sus. Exemplu: Mianserin comprimat, Coaxil comprimat)


MEDICAMENTE ANTIDEPRESIVE


AMITRIPTILINA drajeu

ANAFRANIL comprimat, folie (CLOMIPRAMIN drajeu)

ANTIDEPRIN drajeu

AURORIX comprimat

COAXIL comprimat

DOXEPIN drajeu, folie

FEVARIN comprimat

HERPHONAL drajeu (SURMONTIL comprimat, solutie, folie)

IXEL capsule

MAPROTILIN drajeu (LUDIOMIL comprimat)

MIANSERIN comprimat (LERIVON comprimat)

PROZAC capsule

SEROXAT comprimat

ZOLOFT comprimat

Alte materiale medicale despre: Simptome
Vestea buna: nu trebuie sa tineti dieta pentru a slabi. Am fost totdeauna putin mai norocos in viata. Nu am fost niciodata supraponderal si nici ne [...]
Studiile referitoare la psihopatologia depresiei in adolescenta sunt in prezent rare. in schimb, numeroase lucrari epidemiologice analitice inc [...]
Este iluzoriu si putin artificial sa propunem un punct de vedere unificat si univoc in legatura cu diversele forme de depresie la adolescenta [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre simptome

  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile