eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Vaccinul gripal

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » vaccinarile » vaccinul gripal

Reactii postvaccinale

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Vaccinurile saline pot determina reactii postvaccinale care, in special la copii, pot fi grave. Dintre adultii vaccinati, 5--l0A/o pot face reactii generale dupa inocularea pe cale subcutanata .

Reactiile sint foarte variate ca manifestare si sint in functie de vaccinul utilizat. in cazul vaccinurilor saline se pot constata dureri la locul de inoculare, stare de rau, cefalce, febra, urticarie, eritem edematos, care ajung la maximum dupa 2448 de ore de la inoculare. la copii s-au notat destul de frecvent: astm, boala serului si chiar stare de soc , fapt care sugereaza utilitatea efectuarii unui test intradermic preliminar.
Reactiile locale anafilactice la persoanele sensibile sint foarte rare, desi ele pot produce si moartea vaccinatului .
Desi vaccinurile sint purificate, inocularile repetate pot determina o sensibilizare a pielii fata de ovalbumina . in cazul existentei unei sensibilitati trebuie efectuata desensibilizarea.
Utilizarea unor vaccinuri concentrate este contraindicata din cauza febrei, varsaturilor si prostratiei pe care le pot determina .
Persoanele care au primit vaccin cu adjuvanti fac unele reactii locale, care sint insa mai putin suparatoare decit in cazul vaccinurilor saline. Reactiile locale, ca eritem, induratic sau formarea de noduli, sint tranzitorii si surn foarte rar . S-a mai semnalat posibilitatea inducerii de granuloame locale, abcese sterile . sensibilizarea fata de substantele din lichidul alantoidian normal.
Inocularea pe cale subcutanata determina reactii mai puternice decit pe cale intramusculara.
Administrarea vaccinurilor cu adjuvanti nu determina reactii febrile, iar reactiile locale pot li mult reduse prin etarea depunerilor subcutanate.



Alte materiale medicale despre: vaccinul gripal




Vaccinurile gripale trebuie sa induca un inalt nivel de anticorpi serici, deoarece acestia dau o protectie mai buna fata de variantele cu diferente an [...]
In stadiul actual al cunostintelor, prepararea unui vaccin antigripa eficient ar putea fi o problema relativ simpla din punct de vedere tehnic, daca n [...]
Raspunsul imunologic determinat de inocularea parenterala a anti-gcnelor depinde de natura antigenului si de cantitatea inoculata. Eforturile facute [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre vaccinul gripal

Alte sectiuni


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile