eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Vaccinul gripal

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » vaccinarile » vaccinul gripal

Tulpinile vaccinate

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

In stadiul actual al cunostintelor, prepararea unui ccin antigripa eficient ar putea fi o problema relativ simpla din punct de vedere tehnic, daca nu ar exista marea plasticitate a virusurilor gripale.
Capacitatea virusurilor gripale de a suferi riatii antigenice este prea bine cunoscuta pentru a mai fi discutata. Variantele noi apar rapid si inlocuiesc cu usurinta tulpinile precedente.In cazul tulpinilor A, noile subtipuri apar la aproape fiecare 10 ani si au ca rezultat producerea de pandemii. in timpul dominatiei fiecarui subtip se noteaza, la interle relativ scurte, producerea de modificari minore.
Imunitatea este complet specifica de tip; infectia cu virus A nu protejeaza impotri virusului B, iar infectiile cu virus A nu dau decit o foarte mica rezistenta impotri virusului de tip A/l si A/2 . in plus, trebuie luata in consideratie durata scurta a imunitatii induse (4•10 luni) .
Aceste cite date sint suficiente pentru a demonstra necesitatea incorporarii in ccin a tulpinilor care circula in populatie, a faptului pentru care este mai mult decit indicat ca ccinurile sa fie fabricate cu tulpini autohtone si ratiunea pentru care, pe international, nu poate fi vorba de un ccin unic.In general, ccinurile trebuie sa contina virusuri apartinind subti-purilor prelente A si B.
Actualmente, cele mai multe ccinuri contin o tulpina de virus A/2 izolata in 1964 sau dupa aceasra data si o tulpina B izolata in 1959 sau dupa acest an. S-a recomandat ca intr-un ccin sa nu fie incluse mai mult de doua tulpini de tip A si doua de virus B. Unele ccinuri au inclus pina la sapte uilpini in scopul de a obtine un cit mai larg spectru de anticorpi, cunoscuta fiind importanta atit a anticorpilor omologi, cit si a celor eterologi.
Atita vreme cit ccinul contine o tulpina similara cu cea circulanta nu este nevoie sa se faca schimbari in ccin, dat fiind ca acesta stimuleaza si cresterea anticorpilor dezvoltati fata de virusuri cu care populatia a venit in prealabil in contact.
Astfel, s-a putut demonstra ca o tulpina AL3 a determinat un raspuns in anticorpi in alergii" class="text">anticorpi si fata de virusurile PR8, FM-l si al gripei porcine, intocmai ca ccinul polilent care continea toate cele patru virusuri .
In prezent trebuie sa se acorde atentie si parerii ca o singura tulpina "la zi" poate fi la fel de eficienta ca si un ccin care contine diferite tulpini apartinind unor familii diferite, fiecare diluind antigenul celorlalte tulpini, inclusiv al celei fata de care se incearca obtinerea unei protectii .In S.U.A. predomina parerea ca telul esential este de a obtine un spectru larg de anticorpi.
S-a mai aratat ca desi ccinurile preparate cu tulpini necirculante sint ineficiente fata de subtipurile noi, ele determina totusi o reducere a proportiei de imbolnaviri cu noi virusuri. Efectul protector al ccinurilor eterologe, omotipice ar putea fi mai pronuntat daca dezvoltarea unui larg spectru de anticorpi nu ar fi lasata la voia intimplarii.In S.U.A. se folosesc ccinuri polilente, care contin atit tulpini actuale, cit si tulpini vechi. in principiu, nu se folosesc decit ccinuri care contin subtipuri reprezentind tulpinile circulante din lume. Exista totdeauna un moment in care virusul nou care apare face ca ccinul sa nu protejeze fata de primul l epidemic. O data virusul izolat si incorporat in ccin, protectia poate fi obtinuta.
Dupa cum spune si Stuart Harris , gasirea tulpinii ca^e contine antigenul viitoarei pandemii nu constituie o curiozitate academica.
Descoperirea "viitoarelor tulpini" ar fi de un mare ajutor.
Supravegherea epidemiologica pentru detectarea noilor riante este vitala, iar in ultima epidemie cu virusul A/2 Hong-Kong acest lucru a fost dovedit. Primele cazuri au aparut la Hong-Kong in iulie 1968, in august s-a recunoscut "noua" rianta antigenica, iar in noiembrie 1968 au fost puse la dispozitia organelor de sanatate ccinuri continind aceasta tulpina .
Alte materiale medicale despre: vaccinul gripal
Cultivarea virusurilor gripale in cavitatea alantoidiana a oualor de gaina embrionate constituie metoda uzuala pentru producerea lor in cantitate mare [...]
Raspunsul imunologic determinat de inocularea parenterala a anti-gcnelor depinde de natura antigenului si de cantitatea inoculata. Eforturile facute [...]
intre nivelul anticorpilor serici si rezistenta la infectia gripala umana sau experimentala a animalelor exista o relatie directa . [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre vaccinul gripal

Alte sectiuni


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile