eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sugarul pana la 6 luni

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » sugarul pana la 6 luni

Ingrijirea copilului

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireSa va lasati copilul in grija unei doici timp de una sau doua ore, pentru ca sa puteti petrece un timp impreuna, este un obicei pe care trebuie sa-l adoptati inainte ca bebelusul sa ajunga la varsta de 8-9 luni. Gasirea unui baby-sitter pentru intervale atat de scurte, de obicei nu este o problema: rugati-va membrii familiei, prietenii, vecinii sau o adolescenta in care aveti incredere.
Luarea deciziei de a va intoarce la munca si gasirea unei doici iull-tirne este ~ms^ A cu totl'l alta problema. Trebuie sa va asigurati ca cea care are grija de copil va raspunde tuturor necesitatilor lui; ii va stimula mintea si corpul; il va iubi, fara insa sa submineze rolul d. de parinte; si va fi deschis(a) ideilor d. cu privire la cresterea copilului. Principalele d. optiuni sunt detaliate in el, dar tineti minte ca, in unele domenii, cererea depaseste oferta si e posibil sa nu gasiti ceea ce doriti.


TU SI PARTENERUL;

Avantaje
Familiaritatea de a fi cu un parinte acasa, cu jucariile lui; in mod special, tatii pot sa dezvolte relatii mai apropiate cu copilul lor, ca rezultat al statutului lor de principal "ingrijitor".


Dezavantaje

E posibil ca bebelusul sa nu-si dezvolte prea bine abilitatile sociale sau sa nu se inteleaga prea bine cu cei de o varsta cu el; cel care are grija de copil poate avea resentimente cu privire la oportunitatile de cariera pierdute, de care partenerul sau se bucura; tatii pot sa se simta stanjeniti.


UN ALT MEMBRU AL FAMILIEI:

AvantajeIngrijitorul ii este familiar bebelusului, inainte ca aranjamentul sa intre in vigoare; un astfel de aranjament poate sa-i permita matusii sau unsului sa fio acasa si mpreuna cu proprin copii, ar bunicilor aceasta sarcina le da un nou rol in viata.


Dezavantaje

Poate fi dificil sa vorbiti in mod obiectiv despre aspectul financiar al unui astfel de aranjament; un ingrijitor se poate simti prins in capcana acestui aranjament pentru un timp mai lung decat a anticipat; ideile cu privire la disciplina, obisnuirea cu olita si obiceiurile alimentare pot sa fie diferite; e posibil ca bebelusul sa nu beneficieze de intreaga atentie a ingrijitorului, daca exista si alti copii in casa.

GUVERNANTA:
Avantaje
Copilul este acasa. intre jucariile sale; beneficiaza do intreaga atentie a unui adult responsabil numai de ingrijirea lui; nu trebuie adaugat timpul necesar deplasarii.

Dezavantaje

Guvernantele suni o optiune costisitoare; e posibil sa suferiti din cauza lipsei de intimitate in casa; copilul e posibil Sa fie nelinistit daca guvernanta pleaca; sunteti cel/cea care a angajat-o si trebuie sa platiti asigurarile.

SUPRAVEGHETOARE DE COPII
Avantaje
Copilul este intr-un mediu familial, printre alti copii cu care poate sa se socializeze; deoarece poarta de grija mai multor copii, do obicei suma ceruta de supraveghetoare este mai mica decat in cazul unei guvernante; supraveghetoarele nu sunt subordonate nimanui, lucreaza pe cont propriu.


Dezavantaje

Daca copilului nu ii place supraveghetoarea sau unul dintre copii, poate sa fie nelinistit si dezvoltarea sa sociala poate sa suporte consecintele; nu prea aveti multe de spus in privinta felului in care supraveghetoarea isi petrece ziua cu copilul; ea are propriile idei despre obisnuirea cu olita, intarcatul etc, cu care puteti sa nu fiti de acord.

CRESA
Avantaje
Orarul se va potrivi perfect cu orarul d.; e posibil sa dati o fuga in timpul zilei si sa vizitati copilul; va fi mai usor sa continuati alaptarea la san cu acest aranjament, decat cu oricare altul; copilul va fi in compania altor copii; va fi acolo intotdeauna o ingrijitoare familiara copilului.


Dezavantaje

Poate fi mai dificil sa treceti de la statutul de "parinte" la cel de "angajat", daca stiti ca bebelusul e in aceeasi cladire cu d; aceste facilitati pot fi costisitoare, doar daca nu sunt subventionate; rareori va beneficia copilul de atentia nemijlocita a ingrijitoarei.
Avantaje
Copilul va avea prieteni instantaneu; va fi mereu prezenta o ingrijitoare care sa-i satisfaca nevoile; va avea acces la o gama de jucarii si jocuri care pot sa nu-i fie accesibile acasa (acest fapt va deveni mai important pe masura ce creste).


Dezavantaje

Cresele private sunt costisitoare, cele din subordinea autoritatilor locale acorda prioritate copiilor din familiile cu probleme (cele in care doar un parinte este angajat etc); rareori va beneficia copilul d. de atentia nemijlocita a ingrijitoarei.Alte materiale medicale despre: sugarul pana la 6 luni
Pe vremea cand intr-o familie erau mai multi membri, se obisnuia ca fetele mai mari sa-si ingrijeasca fratiorii [...]
Priviti cu atentie copilul: pielea lui este moale, foarte fina si mult mai sensibila decat a unui adult. Copilului ii lipseste inca stratul [...]
Igiena atenta si corecta este importanta din prima zi de viata si apoi in mod regulat, indiferent daca baiatul este sau nu circumcis. Ea face parte di [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre sugarul pana la 6 luni

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile