eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Infectiile urechii


Infectiile urechii (otitele) la copin mici. Unii copii prezinte inflamatii si la nilul urechilor in timpul majoritatii racelilor, iar altii niciodata. Otitele apar mai des in primii 3-4 ani de viata, la aceasta varsta existand o usoara inflamatie a urechilor in majoritatea racelilor, care poate evolua sau nu spre otita.
De obicei, urechea nu devine atat de inflamata incat sa se produca durere decat dupa ce raceala a trecut de cateva zile. Copilul peste 2 ani va poate spune ce il doare, cel mai micut poate doar sa isi frece mereu urechea sau sa tipe ascutit, timp de cateva ore in sir. Febra poate aparea sau nu. Doctorul va descoperi daca exista o inflamatie otica, iai dupa cateva zile de tratament majoritatea cazurilor de acest fel se rezolva.
Ori de cate ori copilul dumneavoastra are o durere in ureche trebuie contactat imediat medicul, mai ales daca exista si febra. Medicamentele au un efect mai bun daca sunt administrate din stadiul incipient al bolii.

Sa presupunem ca medicul nu poate examina copilul decat peste cateva ore. Ce puteti face pentru a-i usura durerea? Pozitia culcata agraaza durerea, asadar tineti copilul cu capul ridicat. Caldura aplicata local (sticla cu apa calda, prosop incalzit) il poate ajuta, dar fiti atenti si nu ii provocati arsuri. Paracetamolul usureaza intr-o anumita masura durerea (paragraful 722). Ce il va ajuta si mai mult, daca ati la indemana, este un preparat contra tusei continand CODEINA in doza pe care medicul a mai prescris-o anterior pentru copilul in cauza (excesul poate fi toxic). Codeina usureaza durerea, dar nu administrati mai mult de o doza din preparatul respectiv fara avizul medicului. Daca durerea este sera, puteti combina toate aceste remedii.
Se intampla uneori ca timpanul sa se perforeze foarte devreme in evolutia unei otite, drenandu-se un puroi gros. Puteti, uneori, sa il descoperiti dimineata pe perna, fara ca sa se fi s copilul de dureri sau febra. Totusi, de obicei timpanele se perforeaza dupa ce puroiul s-a acumulat timp de cateva zile, in care copilul a prezentat febra si dureri.
Indiferent de situatie, daca exista scurgeri (supuratii) sero-sangui-nolente sau purulente (otoree) din urechea copilului, trebuie chemat imediat medicul. Pana la sosirea acestuia, se curata puroiul din ureche cu putina vata, se spala partea exteriora a urechii de puroi cu vata inmuiata in apa calduta (Atentie! Apa nu trebuie ia intre in conductul auditiv!) si se pune un dop de vata in ureche ca sa se absoarba puroiul.
Medicul ORL-ist va sili tratamentul adecvat, care este mai eficient daca otita este descoperita in stadiile incipiente. Uneori, este necesara sectionarea chirurgicala a timpanului (timpanotomie) pentru a se putea drena puroiul. Astfel se reduce sansa complicarii infectiei si afectarea auzului datorate stagnarii puroiului. La vindecare, auzul copilului va reni la normal.



Alte materiale medicale despre: bolile copilariei

Efect de prevenire a infectiilor, prin protectia fata de virusi si bacterii, il au urmatoarele alimente: sucul de portocale, merele, ceaiul, m [...]
Slalilococii sini coci gram-pozilivi, imobili, calalazo-pozitiv i. care colonizeaza pielea, mucoasele si intestinul inferior. Slapln/ococciis atireu [...]
Pacientul cu imunitate compromisa arc un risc crescut de infectie, atit eu germeni comuni cit si cu germeni oportunisli. iar raspunsul clinic po [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile copilariei

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile