eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile aparatului respirator la copii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile aparatului respirator la copii

Pneumopatiile bacteriene


Pneumopatiile bacteriene
Cu decenii in urma, natura pneumopatiilor acute era considerata exclusiv de origine bacteriana, in cadrul carora pncumococul ocupa locul dominant prin cele doua forme anatomo-clinice bine cunoscute de pneumonie franca lobara si bronhopcumonic, aceasta ultima afectiune caracteristica rstelor extreme.
Odata cu identificarea a noi si numeroase entitati diferentiabile pe multiple uri : etiopatogenic, anatomo-patologic, clinic, fiziopatologie si radiologie, cadrul pneumopatiilor acute bacteriene s-a extins, indidualizin-du-se, pe linga cele clasic denumite "pneumopatii tipice", si alte numeroase pneumopatii de origina diversa si cu manifestari variate.In acest ansamblu, conditionat si de posibilitatile actuale terapeutice, s-au produs numeroase mutatii prind incidenta si pre-dominenta lor in raport cu factorii etiologici, precum si fata de manifestarile lor clinice, mai ales pentru pneumopatiile de natura bacteriana cu sensibilitate eonstanla fata de antibioticele uzuale.

Astfel, in raport cu pneumopatiile de origine rala, predominenta actuala nu inai este reprezentata de catre cele de origine bacteriana, dupa cum pneumopatiile pneumo-cocice inregistreaza o incidenta in continua scadere.


Cu toate acestea, pneumopatiile bacteriene sint inca dominate in prezent de originea lor pneumococica.

Pneumopatiile stafilococice imbraca un lou clinic bine indidualizat, cvoluind obisnuit in trei stadii si anume : de pneumopatie interstitiala, pneumonie abcedanta si de piopneumotorax.
Prin caracterul lor clinic, alura grava si tendinta spre abcedare a celor mai multe dintre pneumopatiile determinate de flora gram negativa, aceste pneumopatii pot fi de asemenea indidualizate ca entitati clinice bine definite, mai ales ca, de cele mai multe ori, ele sint expresia unor infectii sisfemice sau aparute in cursul unor infectii cu caracter septicemie.
Pneumopatiile bacteriene, in raport cu factorii lor etiologici microbieni, pot fi astfel impartite in pneumopatii cu germeni din rtndul florei gram pozitive si pneumopatii prin flora gram negativa, slafilococia pleuro-pulmonara inscriindu-se ca entitate bine indidualizata.In raport cu rsta copilului si caracterul dominant anatomoclinic al manifestarilor lor, cu deosebire pentru unii dintre germenii determinanti, pneumopatiile bacteriene se diferentiaza in formele bine cunoscute de bronhopneumonii si pneumonii, chiar daca autori si scoli tind sa includa bronhopneumo-nia in rindul pneumoniilor.Alte materiale medicale despre: bolile aparatului respirator la copii
Pneumopatiile acute ocupa un loc important in patologia copilului si cu deosebire in primii Iui ani de viata, datorita frecventei dar mai ales [...]
Foarte rar in patologia copilului o infectie respiratorie se limiteaza strict la o singura regiune anatomica, clasificarea lor pe baza acestui criteri [...]
Desi foarte rara, este parazitoza pulmonara cel mai frecvent intilnita la copil, sub denumirea de chist hidatic pulmonar. Parazitul, in evolutia lui [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile aparatului respirator la copii

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile