eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Hepatita cronica


Hepatita cronica
Este o inflamare a tesutului hepatic. O hepatita acuta, la care semnele evolutive persista dupa 10-l2 luni, poate fi socotita hepatita cronica. Caracteristica pentru hepatita cronica este evolutia intermitenta, in puseuri evolutive, cu posibilitati de vindecare sau agrare.

Cauze :


- hepatita epidemica icterica sau anicterica netratata;

- hepatita serica induce frecvent forme cronice ;


- lipsa vitaminei C si a proteinelor din alimentatie ;

- abuzul prelungit de bauturi alcoolice;


- substante toxice.

Semne clinice: astenie, somnolenta, slabirea in greutate, edeme, stelute sculare.
Simptome dispeptice: jena epigastrica, balonari dupa mese, tulburari dischinetice biliare, duodenale, intestinale, subicter sau icter, hepatosplenomegalie (ficat si splina marite in volum si consistenta crescuta).
Hepatitele cronice pot fi silizate, active sau progresive. Tratamentul reflexoterapeutic are ca scop stimularea prin masaj a zonei ficat, pentru a imbunatati circulatia sangvina a ficatului, urmarea fiind disparitia procesului inflamator si descongestionarea ficatului, in afectiuni hepatice, de orice natura, fi stimulata si zona reflexa a cii biliare, urmarind descongestionarea ei, prevenirea si/sau tratarea stazei biliare, care conduce in timp la infectie, marirea in volum a cii, cu exercitarea unor presiuni asupra ficatului. Obligatorie este si masarea zonei reflexe a splinei, in acelasi scop de prevenire a cirozelor mecanice. Plexul solar fi stimulat pentru reglarea sistemului nervos vegetativ. in unele cazuri este necesara si stimularea zonelor rinichi, uretere, ca urinara, stomac, duoden, intestine. Un rol important il joaca si sistemul limfatic, pentru normalizarea schimburilor cu sistemul sangvin, usurandu-se astfel munca de detoxifiere a ficatului, care este deja obosit, stiut fiind faptul ca proteinele, hidratii de carbon, grasimile si chiar mineralele patrund frecvent si in limfa.

Schema de masaj


a zona ficat - 5-l0 minute ;

a zona colecist - 5 minute ;


a zona splina - 5 minute;

a zona plex solar - 3 minute fiecare parte ;


a zone limfatice - 3 minute fiecare punct.

Sedintele se pot face o data sau de doua ori pe zi, pana la normalizarea functiilor hepatice si disparitia simptomatologiei. in medie, sunt necesare 25-40 de sedinte. Zona ficat nu trebuie stimulata foarte mult in cadrul unei sedinte, pentru a nu incarca brusc circulatia sangvina din ficat, ci lent si progresiv. Pentru irigarea corecta a ficatului, se solicita bolnavului ca atunci cand se odihneste sa stea culcat cu fata in sus.

Regimul alimentar si medicamentos nu da rezultate daca starea psihica a bolnavului nu este buna. Gandurile pesimiste asupra evolutiei bolii, ca si starile psihice depresive sau tracasante vor determina agrarea bolii, chiar daca respectam celelalte regimuri. Speranta in vindecare si, in general, starea psihica buna vor contribui in mod decisiv la evolutia refacerii celulelor si implicit a functiilor hepatice.
Respectand aceste indicatii, veti convinge de bunele rezultate pe care le veti obtine. Cazuistic, am constatat ca peste 55% din hepatitele cronice raspund foarte bine la tratamentul prin reflexo-terapie, 20-25% se rezol partial, iar restul sunt rebele la tratament.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Hepatita cu virus D este o forma particularA de hepatita viralA, care apare fie ca o coinfectie, fie ca o suprainfectie la persoanele infectate cu v [...]
Din punct de vedere medical, hepatita este o afectiune inflamatorie a ficatului, de obicei produsa de o infectie virala. Se manitesta prin icter, [...]
Alimente si preparate permise: paine alba, veche si prajita, paine intermediara, paine Graham fara sare, piscoturi, lapte dulce, lapte batut, lapte [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu reflexoterapie

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile